Ràdio Estel
VATICÀ 
Papa Francesc: “Ens apropem als pobles amazònics de puntetes”
Comencen els treballs del Sínode de Bisbes per a l’Amazònia
AICA 08/10/2019

Ens apropem als pobles amazònics de puntetes, respectant la seva història, les seves cultures, el seu estil de vida, amb cor cristià per comprendre-la i interpretar-la.” És el desig expressat pel papa Francesc en el discurs d’obertura del Sínode de Bisbes per a l’Amazònia, que reflexiona sobre Amazònia, nous camins per a l’Església i per a l’ecologia integral.

Francesc ha destacat que el Sínode té quatre dimensions: pastoral, cultural, social i ecològica. La primera, ha explicat, és l’essencial, “que inclou tot”.

Adreçant-se als pares sinodals, el Papa els ha recordat que “no hem vingut aquí per inventar programes de desenvolupament social i preservació de cultures, de tipus museu o d’accions pastorals amb el mateix estil no contemplatiu amb què es fan les accions del signe oposat: deforestació, uniformització, explotació”.

Segons Francesc, els participants en el Sínode són a Roma per “contemplar, comprendre, servir els pobles”, i això és fa “per un camí sinodal, ho fem al sínode, no a les taules rodones, no a les conferències o a les discussions posteriors”.

I ha insistit en el mateix aspecte: “Ho fem al sínode, perquè un sínode no és un parlament, no és un centre de trucades, no mostra qui té més poder sobre els mitjans i qui té més poder entre les xarxes per imposar qualsevol idea o pla”.

El Bisbe de Roma també ha recordat que el Sínode camina sota “la inspiració i el guiatge de l’Esperit Sant”.

Finalment, ha subratllat que ser al Sínode no significa ocupar un “espai” a la sala, sinó estar envoltat del “caliu” de la comunitat i de l’Església Mare, tenint cura de l’aspecte fratern, la intimitat, fent servir delicadesa i prudència també en la comunicació externa per evitar qualsevol malentès.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET