Ràdio Estel
Signatura del nou Pacte.
VATICÀ Foto: REPAM
Participants al Sínode signen un Pacte de les Catacumbes per la Casa Comuna
Per una Església amb rostre amazònic, pobra i servidora, profètica i samaritana
REPAM 22/10/2019

Almenys uns 40 bisbes, a més de diferents participants en el Sínode amazònic, han subscrit un Pacte de les Catacumbes per la Casa Comuna, on s’assumeix el compromís de treballar per una Església amb rostre amazònic, pobra i servidora, profètica i samaritana.

Convocats pels crits de l’Amazònia, davant les agressions que devasten el territori amazònic, amenaçat per la violència d’un sistema econòmic depredador i consumista, els signants es comprometen a continuar la seva tasca als territoris amazònics.

Amb aquest Pacte per la Casa Comuna, els signants posen de manifest la intenció de “renovar a les nostres Esglésies l’opció preferencial pels pobres, especialment pels pobles originaris, i així garantir-los el dret a ser protagonistes en la societat i en l’Església”.

Un altre punt del text remarca: “Ajudar-los a preservar les terres, cultures, llengües, històries, identitats i espiritualitats. Créixer en la consciència que han de ser respectats localment i globalment i, en conseqüència, animar, per tots els mitjans que tenim a l'abast, a ser acollits en peu d’igualtat en el concert mundial d’altres pobles i cultures.”

El document es va signar el 20 d’octubre a les catacumbes de Santa Domitil·la a Roma i va ser precedit per una celebració eucarística presidida pel cardenal Claudio Hummes, que va fer servir l’estola de Helder Cámara.

A la celebració es van recordar els bisbes que, a les mateixes catacumbes, al final del Concili Vaticà II, van signar el Pacte per una Església servidora i pobra.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET