Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Arrels Fundació alerta de l’augment de persones sense sostre menors de 25 anys
Ferran Busquets, director de la fundació, expressa que cal arribar a consensos polítics per trobar solucions a aquesta situació
 19/11/2019El director d’Arrels fundació, Ferran Busquets, ha declarat al programa “A primera hora” de Ràdio Estel que aquestes dades “són molt preocupants i el problema és que, aquestes persones al carrer no desapareixeran” i ha afegit que per a sortir del  carrer, hem d’ajudar-los a fabricar un futur”.


Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, la proporció de persones sense llar menors de 25 anys ha passat d’un 3,9 l’any 2016 a un 9,2 aquest 2019, representant que 1 de cada 10 persones abocada a dormir al carrer son menors de 25 anys.


Pel que fa als programes de garantia juvenil de Barcelona Activa, on s’ha pogut ajudar 58 joves sense permís de residència ni treball, Ferran Busquets ha comentat que “el problema de la documentació el trobem en aquest col·lectiu que ara s’està incrementant, però també en totes les altres franges d’edat de persones que venen d’altres països i a les quals no els permetem entrar al mercat laboral”. Ha argumentat  que “això és un problema, perquè quan estàs al carrer i a sobre ets immigrant en el sentit que no tens documentació, el que acaba passant és que no tens capacitat de treballar i per tant, tampoc tens capacitat de trobar una sortida”.


Per això i encara que des d’Arrels Fundació sempre han treballat amb persones amb una situació més crònica, el director ha assegurat que “el que ens trobem és que aquest joves, si no trobem una solució per al seu futur, seran usuaris nostres d’aquí a 20 anys. S’han de fer espais que dinamitzin aquests col·lectius”, en referència als espais d’acollida dels menors i joves sense sostre i ha complementat aquest comentari tot dient que “no es trobarà solució si políticament no s’arriba a consensos a llarg termini i els processos de l’administració no milloren”.


D’altra banda i per conscienciar la població sobre la situació i problemàtiques que pateixen les persones sense sostre, Arrels Fundació ha organitzat “Intempèrie”, un acte que celebrarà dissabte 23 de novembre i que comptarà amb diverses activitats i concerts per apropar a la ciutadania una realitat que mai no hauria d’existir.


Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET