Ràdio Estel
Marta Rosique, amb 23 anys, va llegir com a parlamentària més jove els noms dels 350 diputats
RÀDIO ESTEL Foto: Europrapress
“Qualsevol gest és bo per mostrar que vivim una situació anòmala”
A l'espai 'A Primera Hora', Marta Rosique (ERC) defensa la seva lectura dels noms dels "presos polítics" durant la constitució del Congrés
Redacció 05/12/2019


La diputada d'Esquerra Republicana Marta Rosique, la més jove del Congrés i que va protagonitzar un dels moments més comentats en la sessió de constitució en llegir el nom dels "presos polítics" en el moment de nomenar els diputats electes, ha explicat aquest dimecres que, “en el moment en què assumim que és normal que no tinguin dret a presentar-se, estem assumint també la repressió que patim i, per tant, qualsevol tipus gest és bo per demostrar que vivim una situació anòmala”.  En declaracions al programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel, la nova parlamentària s'ha referit a la recriminació que li va fer el president de la mesa d’edat per aquest fet. “Em va sorprendre que el president no respongués en el moment, però després em va semblar malament que digués que no  són diputats i que no ho poden ser”, ha explicat. En aquesta línia, ha afegit que Agustín Zamarrón “no és la persona més oposada a aquestes paraules, perquè va dir que no estava d’acord que estiguin a la presó, i ho va fer, per tant, per una qüestió d’ordre i per evitar embolics”.

Sens dubte, el tema més debatut ha estat l’entrada de VOX a la Mesa del Congrés. La diputada republicana ha declarat que “és un error, perquè les esquerres haurien d’haver fet un cordó sanitari", i ha qualificat de "barbaritat que tingui 52 escons i que pugui aconseguir encara més altaveus”, ha comentat referint-se al partit d'extrema dreta. Rosique, a més, ha lamentat que “el PSOE va preferir tenir la primera vicesecretària i, en optar per això en comptes de tenir dues secretaries, va permetre l’entrada de VOX”.

Pel que fa al posicionament d’ERC de cara a la investidura, Marta Rosique ha dit que la seva formació “demana una taula de diàleg on es pugui parlar de tot, d’igual a igual, i que es puguin extreure uns compromisos per escrit”. També ha explicat que, “en aquesta primera fase, Esquerra demana la taula de diàleg, però aquí es plantejarà autodeterminació i amnistia”.

La diputada també ha declarat, en relació amb les condicions del POSE, que “fa molta gràcia el terme legalitat democràtica com diuen els socialistes ja que, si volen ser un estat plenament democràtic i amb totes les garanties, no haurien de tenir gent a la presó”. Finalment Marta Rosique ha recordat que “aquí qui té pressa és el PSOE i Esquerra, de moment, només vol resoldre aquesta primera fase per veure què han entès els socialistes sobre aquestes propostes”.

Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET