Ràdio Estel
L'entitat catòlica ha tingut un nou reconeixement aquests dies
RÀDIO ESTEL 
“La majoria dels presos procedeixen d’entorns molt complicats”
Eduard Ibáñez agraeix als més de 70 voluntaris de Justícia i Pau que hagin fet possible la menció honorifica del Premi Voluntariat 2019
Redacció 11/12/2019


Justícia i Pau ha rebut la menció honorifica del Premi Voluntariat 2019, en la seva 26na edició, per la seva actuació a les presons catalanes a través del programa de voluntariat de l’entitat en favor de la rehabilitació i la inserció de les persones recluses en els centres penitenciaris. En el programa A primera hora de Ràdio Estel, el director de l’entitat Justícia i Pau, Eduard Ibáñez, ha confessat que “el premi, més que a l’entitat, és un reconeixement als 70 voluntaris de presons que fan diferents activitats de suport a les persones empresonades”, una tasca que, segons ha declarat Ibáñez, l’entitat “fa des de fa 32 anys en diferents línies d’acció per oferir suport i acompanyament en el procés de les persones empresonades, també en el moment de la seva posada en llibertat”.
 
D’altra banda, el president de Justícia i Pau ha comentat que “la majoria de les persones empresonades procedeixen d’entorns socials molt complicats i la presó els exclou encara més”. Per aquest motiu, ha destacat la gran importància del paper que ha de tenir la societat,. En aquesta línia, ha assegurat que “la reinserció social només serà possible si la societat es compromet i assumeix la responsabilitat d’ajudar que les persones que surten de la presó puguin tenir una vida normal”.

Pel que fa a la resolució d’Institucions Penitenciàries sobre els “presos polítics”, Eduard Ibáñez ha comentat que “la qüestió serà saber si seran classificats en règim obert o tercer grau o bé si els deixen en segon grau però, sigui com sigui, és tornarà a revisar en 6 mesos”.Finalment ha dit que veu “complicat que els concedeixin el tercer grau perquè hi ha una sèrie de condicionants que ho dificulten i també caldrà veure quina serà la posició de la Fiscalia, que pot recórrer la decisió i deixar-ho en mans dels tribunals”.
 
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET