Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
El Papa Francesc elimina el secret pontifici
El periodista Salvador Aragonès valora positivament aquesta mesura i destaca la intensitat del pontificat
 19/12/2019


El Papa ha complert aquest 17 de desembre 83 anys.Coincidint amb aquest aniversari, Francesc va emetre un decret que, en paraules de Salvador Aragonès, estableix que “queda suspès el secret pontifici en els casos d’abusos sexuals” i que, a efectes pràctics, suposa que “tots els casos que hi ha de pederàstia o d’altres de component sexual, el Sant Pare ho deixa tot, en dissoltre el secret pontifici, en mans de la justícia civil”.

Salvador Aragonès, en declaracions al programa 'A primera hora' de Ràdio Estel, ha dit que aquests sis anys i mig del pontificat de Francesc “han estat molt plens” i que, en aquest període, “l’Església s’ha obert més als fidels”. Preguntat per l’anterior pontificat, el peridoista ha opinat que, “mentre Benet XVI era un teòleg, filòsof i intel·lectual de primera línia mundial, Francesc és un home d’acció que ha renovat la pastoral i s’ha apropat més a la societat”.

D’altra banda, Salvador Aragonès ha destacat que “els tres sínodes han estat esdeveniments cabdals del pontificat de Francesc” i ha comentat que “el Sínode Panamazònic ha estat especialment important de cara a l’ecologia de l’Amazònia, a la defensa dels drets dels indígenes i a la justícia social de tot arreu i que, per tant, no ha estat un cas intranscendent”. Finalment ha comentat que això ha significat “un reconeixement explícit i un suport a la cultura” dels pobles i les ètnies d'aquelles terres americanes.

Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET