Ràdio Estel
CULTURA 
Tresors pessebrístics
Un any més la parròquia de la Mare de Déu de Betlem acull l'exposició de diorames
MAC 23/12/2019

Fins al proper 26 de gener, la parròquia de la Mare de Déu de Betlem (carrer del Carme, 2, de Barcelona) acull l’exposició de pessebres que, com cada any dins del període nadalenc, organitza l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

Són deu magnífics diorames que reprodueixen diverses escenes bíbliques i de la tradició popular de casa nostra. Enguany s’ha comptat amb la col·laboració de l’Agrupació de Pessebristes de Roda de Ter, que signen els diorames Cercant posada i El pregó, i de l’Agrupació de Pessebristes de Castellterçol, que han dut a terme La visitació.

Aquests pessebres, fets expressament per a aquesta mostra, són obres d’art efímeres en què s’han invertit moltes hores de feina i d’il·lusió. Grans i petits queden meravellats davant dels nombrosos detalls en què són concebuts, així com per la profunditat de camp, que el atorga una versemblança extraordinària.

Cada any els diorames són diferents i en aquesta ocasió podem gaudir de l’exquisidesa artística de pessebristes de renom com ara Antonio Casulleras (L’adoració dels pastors i El tió), Joan Maria Rius (Estampa nadalenca i Matí de Nadal), Agustí Termens (La visitació), Francesc Romagosa (L’anunciata) o Jordi Martínez (L’adoració dels reis). Per la seva banda, els autors de les figures són Martí Castells, Montserrat Ribes i Josep Vives.

Els pessebristes combinen elements naturals com el suro i la molsa amb altres d’artificials (porexpan, ciment de resina, guix...) per tal d’executar les seves sublims creacions. Uns tresors pessebrístics que segueixen sempre un esquema clàssic per poder posar en relleu l’esdeveniment més transcendental en la història del cristianisme: el naixement de Jesús.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET