Ràdio Estel
SOLIDARITAT 
El 2020, un any per forjar nous vincles
Cristianisme i Justícia publica la seva reflexió de cap d'any i demana construir una societat que ens faci corresponsables d'una vida en comú
Redacció 30/12/2019

A finals de cada any, el centre d'estudis Cristianisme i Justícia presenta una declaració de cap d'any on reflexiona sobre la situació de la societat i proposa nous canvis per combatre els indicadors negatius com la desigualtat, la postveritat o els discursos de l'odi.
La reflexió d'aquest 2019 porta el títol de "Ha arribat el moment de forjar nous vincles", i està centrada en els processos de desvinculació que pateix la societat i que afavoreixen un individualisme possessiu. Per combatre aquest procés, el centre d'estudis demana "construir una societat que ens faci corresponsables d'una vida en comú", i proposa "cuidar les relacions que ens edifiquen col·lectivament".

Desigualtat i emergència climàtica: una mateixa lluita
Un dels punts destacats del documents és el que fa referència a la problemàica del canvi climàtic i les seves conseqüències. Com explica el text, després de la darrera cimera del clima a Madrid malauradament s'ha constatat "la incapacitat d'arribar a acords que plantin cara a aquesta emergència amb la contundència i radicalitat necessàries".

Finalment, la conclusió de la reflexió de cap d'any de Cristianisme i Justícia posa l'èmfasi en els "nous vincles" que el mateix títol anuncia, i que com manifesta l'entitat, son la única solució a les grans dificultats: "les dificultats disminueixen quan més persones les abordem juntes. Aquesta és la nostra aposta, una aposta que brolla de la nostra esperança".

La reflexió completa es pot descarregar a la web de Cristianisme i Justícia: www.cristianismeijusticia.net.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET