Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Mn. Josep Soler Llopart mor sobtadament
Redacció 07/01/2020

Mn. Josep Soler Llopart, prevere de l’Arquebisbat de Barcelona, rector de la parròquia de Sant Andreu de Barcelona i arxiprest de l’Arxiprestat de Sant Andreu, ha mort en la pau de Crist, a l’edat de 69 anys, el dia 4 de gener de 2020. Mn. Pep Soler també va ser consiliari de diversos moviments de Pastoral Obrera, com l’ACO. Les exèquies tindran lloc avui dimarts 7 de gener de 2020, a les 16.30 h., a la Parròquia Sant Andreu (c. Pont, 3, de Barcelona).

En aquest escrit de Mercè Solé, col·laboradora de Catalunya Cristiana i membre de l’ACO, publicat al seu blog personal i que ens ha autoritzat a publicar hi ha un perfil més personal de Pep Soler:

 

«Recordo molt bé el dia que vaig conèixer el Pep. Era una trobada de la Jobac de Setmana Santa, al Bagís, l'any 1979. La primera vegada que jo hi anava, sense saber gaire on em ficava. El mateix dia vaig conèixer en Pep, i en Quim, i en Fisa i en Morlans i en Mingo, i el Grané i el Jubany, persones totes elles que, junt a en Joan-Enric i més tard el Puixan, després m'han acompanyat de moltes maneres, amb més o menys presència, amb opcions comunes o no tant. Però sempre hi han estat, com pilars ferms. Signes d'una manera de viure la fe i d'entomar la vida.

En Pep era fuster i pertanyia a un curs del seminari que Déu n'hi do, d'on m'han sortit una bona colla d'amics de per vida. Amb una potència vital i intel·lectual poc comuna. Cohesionats, molt diversos, forts, creatius i lliures. N'hi ha d'actius i de contemplatius. N'hi ha que han estat capellans, n'hi ha que ho van deixar abans. D'una època en què a diferència d'ara els seminaristes eren empesos cap al món, cap a la gent, cap als reptes laborals, socials, polítics, culturals, sense pors, sense arrogància, amb confiança i senzillesa. En Pep durant molts anys va treballar com a torner, després es va dedicar totalment a les parròquies on va estar. Jo el recordo a La Sagrera, al Bon Pastor, a Can Vidalet, ara a Sant Andreu... Sempre disponible per a persones i grups, sempre fidel als seus principis, sempre picant pedra. Sempre content de viure, sempre amb ganes d'anar més enllà, d'estar al costat dels qui més pateixen, de donar a conèixer Jesús. No solia fer gaire escarafalls, ni sobre l'Església ni sobre els canvis que anàvem veient. Anava a fons i hi era. Sense més.

Em sap molt de greu la seva mort sobtada, el dia 4, a punt de fer 70 anys. Que visquis en Déu!»


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET