Ràdio Estel
Benet
VATICÀ 
Vaticanistes neguen que el papa Benet XVI hagi escrit un llibre amb el cardenal Sarah
Denuncien un nou episodi en els atacs a Francesc
Redacció 14/01/2020

El diari Le Figaro anticipava el llibre Des del profund dels nostres cors, signat per Benet XVI i el prefecte de la Congregació del Culte Diví, el cardenal Robert Sarah, on es defensa el celibat sacerdotal i es demana que no s’aprovi l’ordenació sacerdotal de diaques permanents indígenes que es va suggerir al Sínode de l’Amazònia.

Amb tot, alguns vaticanistes, com Juan Vicente Boo, al diari ABC, sostenen que “Benet XVI no ha escrit un llibre a quatre mans amb Sarah, mai no va veure, ni va autoritzar la tapa, ni el fet que es publiqués el text a quatre mans”. Segons Boo, Ratzinger estava escrivint uns apunts per al sacerdoci fa uns mesos, que Sarah li va demanar de veure. Benet XVI va posar el text “a la seva disposició”.

Per al vaticanista d’ABC, “és un atac a Francesc disfressat de defensa del celibat” i afirma que es tracta d’una manipulació greu de Benet XVI per part del cardenal guineà i un dels principals opositors visibles a Francesc.

Com apunta Juan Vicente Boo, “des de fa sis mesos, Benet XVI no està en condicions d’escriure i amb prou feines de parlar, com han constatat persones que el visiten. Possiblement, manté la seva lucidesa extraordinària, però les converses, imprecises, no solen passar dels deus minuts, per no esmentar les dificultats de visió, audició i la feblesa general”.

També Elisabetta Piqué, corresponsal de La Nación a Itàlia i el Vaticà, publica un article on escriu que “Benet XVI, Papa emèrit, ha desmentit haver escrit un llibre en defensa del celibat sacerdotal juntament amb el cardenal ultraconservador Robert Sarah".

D’altra banda, el director editorial del Dicasteri per a la Comunicació del Vaticà, Andrea Tornielli, ha escrit un editorial que titula Una contribució sobre el celibat sacerdotal en obediència filial al Papa. Tornielli recorda que Francesc s’ha expressat “diferents vegades” sobre el tema.

“L’octubre del 2019 es va celebrar el Sínode de l’Amazònia i es va debatre el tema. Com es pot veure en el document final, va haver-hi bisbes que van demanar la possibilitat d’ordenar com a sacerdots diaques permanents casats”, escriu. No obstant això, “crida l’atenció que el 26 d’octubre, en el discurs conclusiu, el Papa, després d’haver seguit totes les fases de les intervencions i de la discussió a l’aula, no esmentés en absolut el tema de l’ordenació dels homes casats, ni tan sols al·ludint-hi”.

També el director de l’Oficina de Premsa vaticana, Matteo Bruni, responia als periodistes que “la posició del Sant Pare sobre el celibat és coneguda”. I ha recordat una afirmació de Francesc en una roda de premsa quan tornava de Panamà: “Em ve a la ment un frase de sant Pius VI: ‘M’estimo més donar la vida que canviar la llei del celibat’. Personalment penso que el celibat és un do per a l’Església. No estic d’acord amb permetre que el celibat sigui opcional, no. Només quedarien algunes possibilitats en els llocs més remots, quan hi ha una necessitat pastoral; allà, el pastor ha de pensar en els fidels. No hi ha cap decisió per part meva. La meva decisió és: celibat opcional abans del diaconat, no. És una cosa meva, personal, jo no ho faré, això queda clar. Soc ‘tancat’? Potser. Però no tinc la voluntat de posar-me davant de Déu amb aquesta decisió.”


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET