Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Xavier Torrens: La teatralització política del debat d’investidura només crea fractura social.
El politòleg i professor de ciències polítiques de la Universitat de Barcelona, en conversa amb Veronica Garcia i Toni Picó, ha afirmat aquest dilluns al programa El Mirador que cal vigilar amb la radicalització dels extrems a la política per tal de prevenir potencials conflictes socials.
 14/01/2020


El Mirador de l’actualitat ha tornat a la graella de Ràdio Estel tras les vacances de nadal i ho ha fet per analitzar els darrers esdeveniments polítics a Espanya, amb el to del debat d’investidura com a eix central de la tertúlia. Verónica García Morales, professora de la Universitat de Barcelona i experta en seguretat urbana,  Xavier Torrens, politòleg professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona i Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió han estat els encarregats de posar fil a la agulla. 
Toni Picó, durant la conversa ha afirmat que “l’acord pel nou govern espanyol ha començat a trencar els blocs, cosa decisiva per avançar i poder arribar a un diàleg constructiu que desbloquegi la manca de converses polítiques, tan necessàries”. Per la seva banda Verónica Garcia ha parlat del “desafiament que suposa la fragmentació de l’hemicicle, i dels aspectes positius de la pluralitat política”. 

Tots tres han valorat com a bona noticia el desbloqueig del diàleg entre els partís polítics catalans i el nou bloqueig espanyol, resultat de les negociacions per afavorir per fi la investidura de Sánchez. A més, Xavier Torrens i Verónica García, han parlat de la importància de la coalició d’esquerres, per poder formar per fi aquest executiu. Toni Picó, per la seva banda ha afirmat que aquesta aliança “ja tocava, perquè es urgent un acord pels aprovar els pressupostos generals, per tant de començar accions de govern reals, cosa que necessita la ciutadania”. 

Finalment tots tres han valorat el moment tal vegada mes tens del debat d’investidura, quan sortia al faristol la portaveu d'EH-Bildu, Mertxe Aizpurua i rebia les escridades i algun insult de la bancada de la dreta, per la antiga vinculació de la formació amb ETA. Xavier Torrens ha recordat que “tres de les formacions basques amb representació parlamentaria no han tingut mai res a veure amb el terrorisme i ha reivindicat el poder de la reconciliació”. Verónica Garcia, a més, ha condemnat el to del moment i Toni Picó ha alabat la actitud i el paper de la presidenta del congrés, Meritxell Batet, a l’hora de afrontar el moment. 

Pots tornar a escoltar AQUÍ

















  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET