Ràdio Estel
Mons. Gaenswein ajuda Benet XVI
VATICÀ 
“Malentès” en relació amb el llibre del cardenal Sarah
El secretari particular de Benet XVI publica un aclariment
AICA 15/01/2020

El prefecte de la Casa Pontifícia i secretari particular del Papa emèrit, Mons. Georg Gänswein, ha afirmat que Benet XVI no havia autoritzat la doble signatura com a coautor de l’assaig sobre el celibat sacerdotal del cardenal Robert Sarah, prefecte de la Congregació per al Culte Diví.

Mons. Gänswein ha enviat una declaració a les agències KNA i ANSA en relació amb el llibre sobre el celibat sacerdotal que es publicarà a França amb les signatures de Benet XVI i del cardenal Sarah.

“Va ser un malentès”
, afirma el secretari particular de Benet XVI, “per indicació del Papa emèrit he demanat al cardenal Robert Sarah que es posi en contacte amb els editors del llibre i els demani que retirin el nom de Benet XVI com a coautor del llibre i també que retirin la signatura de la introducció i les conclusions”.

Segons Mons. Gänswein, “el Papa emèrit, de fet, sabia que el cardenal estava preparant un llibre i havia enviat un text breu seu sobre el sacerdoci autoritzant-lo a fer-lo servir com desitgés. Però no havia aprovat cap projecte per a un llibre de doble signatura, ni havia vist ni autoritzat la portada. Va ser un malentès, sense qüestionar la bona fe del cardenal Sarah”.

D’altra banda, el cardenal Sarah ha fet públic un missatge on afirma que “tenint en compte la polèmica provocada per la publicació del llibre Des del més profund dels nostres cors, s’ha decidit que l’autor del llibre per a futures publicacions serà: Cardenal Sarah, amb la contribució de Benet XVI. El text complet, però, queda absolutament inalterat”.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET