Ràdio Estel
VATICÀ 
El Papa convida a “deixar-nos reconciliar amb Déu”
El Vaticà presenta el missatge per a la Quaresma de Francesc
Redacció 25/02/2020

En nom de Crist us demanem que us reconcilieu amb Déu. Aquest és el títol del missatge del papa Francesc per a aquesta Quaresma.

El Pontífex inicia el missatge tot recordant que “el Senyor ens torna a concedir aquest any un temps propici per preparar-nos a celebrar amb el cor renovat el gran misteri de la mort i resurrecció de Jesús, fonament de la vida cristiana personal i comunitària”. Per això, exhorta a “tornar contínuament a aquest misteri, amb la ment i amb el cor”.

Des d’aquesta perspectiva, Francesc suggereix alguns punts de reflexió. En primer lloc, destaca que l’alegria del cristià brolla de l’escolta i de l’acceptació de la bona notícia de la mort i resurrecció de Jesús. I aconsella: “Mira els braços oberts de Crist crucificat, deixa’t salvar una vegada i una altra. Així podràs renéixer, una vegada i una altra.”

El segon punt, indica que “l’experiència de la misericòrdia és possible només en un ‘cara a cara’ amb el Senyor crucificat i ressuscitat”. En aquest sentit, el Papa recomana un diàleg de cor a cor, d’amic a amic. La pregària, doncs, “més que un deure, ens mostra la necessitat de correspondre a l’amor de Déu, que sempre ens precedeix i ens sosté”.

El Pontífex convida a aprofitar aquest temps de conversió per “suscitar en nosaltres un sentit de reconeixement i sacsejar el nostre ensopiment”.

Finalment, el Papa indica que posar el misteri pasqual al centre de la vida significa “sentir compassió per les nafres de Crist crucificat present en les nombroses víctimes innocents de les guerres, dels abusos contra la vida tant del no nascut com de l’ancià, de les múltiples formes de violència, dels desastres mediambientals, de la distribució injusta dels béns de la terra, del tràfic de persones i de la set desenfrenada de guanys”.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET