Ràdio Estel
VATICÀ Foto: Stefan Wise, lc
El Vaticà pren mesures davant del coronavirus
Se suspenen activitats en llocs tancats
AICA 26/02/2020

La por per la propagació del coronavirus a Itàlia ha arribat al Vaticà, que ha decidit suspendre algunes activitats ja organitzades en llocs tancats amb presència pública significativa. Ho ha informat el director de l’oficina de premsa del Vaticà, Matteo Bruni.

Es tracta d’una mesura que s’afegeix a d’altres de caràcter mèdic, com l’habilitació d’un espai amb “un infermer i metge de guàrdia per a l’assistència al dispensari del Vaticà en el cas de pacients amb símptomes atribuïbles al coronavirus”. A més, s’han instal·lat “dispensadors amb desinfectants de mans” a les oficines en les quals es permet l’accés a la Ciutat del Vaticà.

El personal sanitari, ha dit Bruni, posarà en marxa en cas de donar positiu del coronavirus “els procediments previstos en els acords amb el Ministeri de Salut italià”. També ha destacat que “la Direcció de Salut i Higiene de l’Estat de la Ciutat del Vaticà està en contacte constant amb la regió del Laci i el Grup de Treball del Ministeri de Salut i seguirà i difondrà les recomanacions que se li facin”.

D’altra banda, a Milà, Càritas busca protegir els treballadors assistits i voluntaris. Segon el director de Càritas ambrosiana, Luciano Gualzetti, s’està intentant “acompanyar, protegir el màxim possible, a més dels operadors i els voluntaris, les persones més febles”.

Des del punt de vista dels serveis, assenyala, “es tracta de mantenir-los oberts, però amb totes les precaucions necessàries”.
Les diòcesis del nord d’Itàlia estan en “alerta màxima”. La diòcesi de Venècia ha suspès les misses fins al primer de març, cosa que també passa a Pavia; a Torí, fins al primer de març, se suspenen les activitats pastorals amb la participació de grups de persones, excepte les misses. On sí que estan suspeses les eucaristies és a gairebé tot arreu a Piacenza i Mòdena.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET