Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN 
Francesc emfatitza la seva proximitat amb els qui pateixen
El Pontífex visita la basílica de Santa Maria la Major i prega davant la icona de la Mare de Déu Salus Populi Romani
AICA 16/03/2020

Aquest diumenge, el Papa ha sortit del Vaticà per visitar la basílica de Santa Maria la Major per pregar davant la icona de la Mare de Déu Salus Populi Romani. Després ha anat, a peu, per la Via del Corso fins a l’església de San Marcello al Corso, on hi ha el Sant Crist miraculós que el 1522 va ser dut en processó pels barris de la ciutat per posar fi a la “Gran Pesta” a Roma.

 

D’aquesta manera, Francesc ha volgut subratllar la seva proximitat amb qui pateix, implorant la protecció especial de la Mare de Déu.

 

Segons ha informat el director de la sala de premsa del Vaticà, Alessandro Gisotti, “amb la pregària, el Sant Pare ha invocat la fi de la pandèmia que colpeja Itàlia i el món; ha implorat la curació de tants malalts; ha recordat les moltes víctimes d’aquests dies i ha demanat que els seus familiars i amics trobin consol i alleujament. La seva intenció també ha tingut present els treballadors de la salut, metges i infermeres i aquells que en aquests dies, amb la seva feina, garanteixen el funcionament de la societat”.    

 

La devoció del papa Francesc a la Salus Populi Romani és molt coneguda. Sempre hi va amb motiu de les festes marianes i també fa una pausa de pregària allà abans de sortir per als viatges internacionals. També  hi torna després d’aterrar, per donar gràcies. El 593 el papa Gregori la va portar en processó per acabar amb la pesta, i el 1837 Gregori XVI la va invocar per acabar amb una epidèmia de còlera.

 

També significativa ha estat la visita a l’església de San Marcello al Corso, on es conserva un santcrist de fusta antic i venerat del segle XV, considerat pels estudiosos com el més realista de Roma. Va sobreviure a un incendi i va salvar la ciutat de la pesta.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET