Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Ferran Busquets (Arrels Fundació): “Un 30% de les persones que viuen al carrer són col·lectiu de risc del coronavirus”
A Catalunya, més de 5.500 persones viuen directament al carrer o dormen en albergs, segons dades recollides el 2017 a l’estratègia integral per a l’abordatge del sensellarisme.
 17/03/2020


Els sensesostre són els grans oblidats de la societat. I amb tot el que està passant ara encara més. Es tracta d’un problema social greu i és que nosaltres ens podem confinar a casa però, què passa amb els sensellar? Aquest matí al programa A Primera Hora Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació, ha assegurat que “els equips de carrer continuen visitant les persones que viuen al carrer per saber com es troben i què necessiten”. D’altra banda, segons ha dit Ferran Busquets,  “seguim obrint el Pis Zero perquè les persones més cronificades puguin passar-hi la nit, i la llar d’Arrels, que acull persones que han viscut al carrer i que tenen una salut molt fràgil, està minimitzant riscos i evitarà el contacte amb persones externes per protegir els i les residents”. Ha afegit, “que un 30% de les persones que viuen al carrer són col·lectiu de risc del coronavirus”. En aquest context, aquests dies el centre obert d’Arrels continua obert. 

Busquets s’ha mostrat sorprès positivament per la “resposta de totes les institucions a l’hora de presentar una proposta per a les persones sense llar per pal·liar els efectes del coronavirus”. Des dels governs de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona afirmen que l’objectiu de les mesures que en general s’estan implementant és contenir l’expansió del coronavirus i protegir les persones més vulnerables, com la gent gran i les persones amb malalties cròniques. Per exemple, segons ha explicat Busquets, “des de l’Ajuntament intentaran mantenir oberts tots els espais dirigits a les persones sense llar, com ara menjadors socials, per poder oferir la màxima atenció possible”. Malgrat tot, Ferran Busquets ha matisat que “caldrà veure si aquests plans s’executen”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ


















  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET