Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
L’Associació Atenes presenta una demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans contra el govern espanyol per violació del dret a la vida
Juristes pels drets civils reclamen a Europa que el govern de Pedro Sánchez autoritzi el confinament immediat i total a casa per fer front al coronavirus
 19/03/2020


L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils va presentar aquest dimecres al Tribunal Europeu de Drets Humans una demanda de mesures provisionals urgentíssimes per denunciar la violació del dret a la vida que està duent a terme el govern espanyol en no tancar immediatament Madrid i les persones que hi havia quan es va conèixer l’existència d’un brot de Covid-19 en aquesta ciutat. 

En declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, l’advocat i membre de l’associació, Jordi Ferrés, ha explicat que “la lluita contra aquest virus té molt a veure amb la restricció física i espacial, una mesura que no s’està aplicant per part del govern espanyol”. Segons Ferrés, “on s’ha de lluitar, ara mateix, és a través del confinament de Madrid, on la propagació del Covid-19 és més greu, com també a Catalunya”. 

Per aquest motiu, juristes pels drets civils han presentat aquesta demanda de mesures provisionals urgentíssimes a partir de les dades i les crides al confinament que diferents experts en la matèria, com el doctor Oriol Mitjà i el doctor Antoni Trilla, han estat fent al govern espanyol, encapçalat per Pedro Sánchez. També vist el resultat de les mesures preses pel govern espanyol en comparació amb els resultats de les mesures preses per altres zones del món afectades que han actuat amb confinament immediat. Per acabar, Jordi Ferrés ha dit “que ens hi va la vida, i si Espanya no ho fa, ho demanem nosaltres davant del TEDH”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET