Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Pregària i mascaretes contra el coronavirus
La Fraternitat de Clarisses de Vilobí d’Onyar respon a la manca de material de protecció
Carme Munté Margalef 11/04/2020

La situació d’emergència sanitària i social provocada per la pandèmia de la Covid19 ha fet sorgir moltes iniciatives solidàries per elaborar material de protecció. La Fraternitat de Clarisses de Vilobí d’Onyar, al bisbat de Girona, també s’ha posat mans a l’obra. «Donada l’escassetat de mascaretes en la sanitat i en la resta d’àmbits socials, la delegada de Vida Consagrada de la nostra diòcesi de Girona, Pilar Pina, que a més treballa en l’àmbit sanitari, ens va fer arribar la necessitat d’aquest material; i a partir d’un model que ella ens proporcionà vam començar a cosir», explica Rita M. da Paixão Valente, abadessa de la Fraternitat de Santa Clara de Vilobí d’Onyar. «És una tasca de tota la Fraternitat, és la nostra forma de fer. Tothom col·labora en els projectes comuns segons les seves possibilitats.»


Les clarisses també lluiten contra la pandèmia amb la pregària, que adquireix tota la seva força en les seves diferents dimensions: intercessió, acció de gràcies, guarició del cor, purificació de la ment. «Santa Clara d’Assís, la nostra fundadora, va definir la nostra missió contemplativa com a “sostenidora dels membres més febles del cos de Crist”. En aquests moments aquesta “missió” adquireix plenament tota la seva força. La pregària diària de la  nostra comunitat s’ha convertit en una súplica per tal que Déu tingui misericòrdia de tots i de totes nosaltres, donant a cadascú el que en aquests moments necessita la societat per tirar endavant: solidaritat, ciència, responsabilitat, sensibilitat...»


La clarissa destaca com un aspecte positiu la resposta solidària de tantes entitats, de tantes persones anònimes: «És un exemple i la manifestació clara de la gran humanitat del cor humà, la valoració i el reconeixent de persones que fan tasques gairebé “inapreciables” fa tot just un mes i que ha posat de manifest que sense aquestes persones la nostra “societat del benestar” no funciona... Nosaltres mateixes estem sentint aquest caliu humà de moltes persones properes a la nostra fraternitat: “Germanes, esteu bé?, necessiteu res?”»

 

 


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET