Ràdio Estel
ESGLÉSIA ESPANYA 
La Comissió Executiva de la CEE apel·la a la generositat
Giménez Barriocanal convida a fer donacions telemàtiques
Redaccio 27/04/2020

La Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola ha enviat una carta als bisbes on els convida a lliurar, juntament amb els seus sacerdots, una part del sou o una aportació fixa durant un temps indeterminat per ajudar a qui més pateix la crisi econòmica en aquest temps de pandèmia. Aquesta aportació es fa extensiva a tota la comunitat cristiana.

També assenyala la seva preocupació per l’economia de les diòcesis i parròquies davant la interrupció de les col·lectes i la previsió d’una disminució dels ingressos habituals i de l’assignació tributària en els propers exercicis. Per això fa una crida a assignar en favor de l’Església en la declaració de la renda.

La comissió recorda que amb el portal www.donoamiiglesia.es hi ha la possibilitat de fer aportacions econòmiques de manera senzilla a diferents institucions eclesials, incloses les parròquies.

En aquest sentit, el vicesecretari d’Afers Econòmics de la Conferència Episcopal Espanyola, Fernando Giménez Barriocanal anima a fer donacions a través d’aquest canal: “Si no has pogut col·laborar encara amb la teva parròquia, et convidem que ho puguis fer ara. Aquest lloc ens permet a tots els fidels donar de manera puntual o periòdica a qualsevol de les 23.000 parròquies del nostre país, a la teva parròquia, de forma segura i senzilla.”

Aquesta iniciativa de micromecenatge funciona des del 2016 i permet, explica Barriocanal, “respondre a la crida que fa l’Església per a la teva col·laboració perquè la teva parròquia continuï fent el bé en favor de tothom”.

Els bisbes de la Comissió Executiva insisteixen en la crida a la “coresponsabilitat” sense oblidar la generositat amb què està responent l’Església, especialment a través de l’acció de Càritas, la presència de la vida consagrada en residències de gent gran i serveis socials, juntament amb altres iniciatives d’institucions i organitzacions eclesials.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET