Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
“Càritas necessita la gent jove”
El voluntari Joan Carles Ramón, en explicar la situació de l’entitat a la Parròquia dels Dolors de Barcelona, diu que tot s’ha agreujat per la manca de proximitat física
 18/05/2020


Càritas de la Parròquia dels Dolors, al barri de Sants de Barcelona, ha decidit canviar de sistema per ajudar les famílies, a causa de l’alta demanda i de la situació d’excepcionalitat que es viu pel coronavirus. Joan Carles Ramón, un dels membres d’aquesta Càritas parroquial, ha explicat aquest dilluns que “tot va començar quan es va declarar la pandèmia i l’equip es va trobar amb la primera impossibilitat que els voluntaris de més de 65 anys poguéssin ajudar”, perquè eren considerats persones de risc. 

En declaracions al programa ‘A primera hora', ha afegit que la situació s’ha agreujat “perquè no es pot mantenir proximitat física amb les persones que venien”.
Per tot plegat, des del servei caritatiu, es va pensar en la idea de “demanar uns vals al supermercat perquè els usuàris de Càritas els puguin canviar per menjar”. Amb això, els integrants de l’equip han aconseguit que, amb molt pocs voluntaris, es pugui donar el servei i alhora evitar el contacte que requereix la aquesta feina. És, en definitiva, un canvi de sistema que s’ha mantingut en “contacte constant amb Càritas Diocesana de Catalunya i moltes parròquies que l’han adoptat”.

Joan Carles Ramón també ha explicat que la majoria de membres de Càritas tenen més de 65 anys, motiu pel qual “s’ha de fer una crida a la gent jove i apostar per això, ara que està de moda el voluntariat”, perquè “Càritas necessita la gent jove”. Finalment, Ramón ha apuntat que, tot i que ja s’ha donat un increment de la demanda, “la situació que s’està generant durarà un temps”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET