Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
“La solució europea seria fer un projecte federal”
Teresa Carreras, periodista experta en el camp polític d’Europa, ha valorat l’anunci de Merkel i Macron per fer front a la crisi econòmica del Covid-19
 19/05/2020


La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, han proposat als altres països europeus un fons comú de 500.000 milions d'euros per intentar evitar una crisi econòmica a nivell europeu arran del coronavirus. La periodista experta en Europa Teresa Carreras ha explicat aquest dimarts que, “a Europa, tenim una arquitectura complicada” i que ara éss “un pas mes en què es demostra que s’està tancant el cercle del que diu Alemanya”.

En una entrevista al programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel, ha afegit que “recuperar-se de la crisi del Coronavirus es millor tenir una Europa unida i no d’un ‘campi qui pugui’ com fins ara”. A més, la membre de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya ha comentat que tot plegat també és “una jugada de la cancellera Merkel per evitar la imposició de les idees de l’extrema dreta.”

Desgranant l’anunci d’aquesta mesura dels dos líders europeus, la periodista ha deixat clar, però, que “aquest fons no serien crèdits, sinó subvencions per a les regions i sectors més afectats pel coronavirus”, com ha explicat el president francès, Emmanuel Macron. Això passa després que els Estats Units ja anunciés la solució monetària de posar més de 2 bilions de dòlars sobre la taula gràcies al seu sistema de la reserva federal. Segons Carreras, “la solució europea seria fer un projecte federal, ja que actualment tenim una organització per coordinar i supranacional”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET