Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
“Esperem que es compleixin els acords amb el govern espanyol”
David Mejía, diputat de Ciutadans, fonamenta el suport del seu partit a l’estat d’alarma en la urgència de “no perdre el que s’ha aconseguit”
@JoanTriasM 21/05/2020


La prórroga de l’estat d’alarma aconseguia aquest dimecres el vistiplau necessari del Congrés dels Diputats amb els vots favorables de PSOE, Unides Podem, Ciutadans, el PNB, Más País, Coalició Canària i les formacions de Cantàbria i Terol. Tot plegat, després de l’anunci d’acord entre el govern espanyol i el grup de Ciutadans. Segons la formació taronja, el pacte inclou trencar la taula de diàleg amb Esquerra Republicana, fet que fonts del mateix executiu de Pedro Sánchez han desmentit. Per parlar-ne, el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha entrevistat aquest dijous David Mejia, diputat al Parlament de Catalunya i secretari de Comunicació de Ciutadans. Ha explicat que “cal exigir responsabilitat al govern d’Espanya però també assumir responsabilitat, i les pròpies proposicions del partit per a la pròrroga de l’estat d’alarma són imprescindibles per no perdre tot el que hem aconseguit”. En aquesta línia, s’ha mostrat optimista. “Esperem que es compleixin els acords”, ha afegit.

Pel que fa a la taula de diàleg, inclosa en l’acord d’ERC amb el PSOE per facilitar la investidura de Sánchez com a president, el grup liderat per Inés Arrimadas entén que “el que es posava sobre la taula per part d’Esquerra era la taula de la vergonya per treure rèdits polítics, i ara no es moment, perquè no s’han de posar com a condició qüestions polítiques i el que toca és salvar vides”, ha assegurat Mejía. El dirigent de la formació taronja també ha apuntat, en referència a possible incompliment del pacte, que “no es pot dir el que passarà demà, sinó el que es va fer ahir”. El diputat ha comentat que “negociar i acordar és la situació en què estem actualment”, i que “allò que passi d’aquí a 15 dies, per exemple mitjançant acords amb altres forces polítiques, no ho sabem”.


David Mejía, d’altra banda, ha explicat que Ciutadans ha demanat un “fòrum de construcció de la situació actual” però ha ha apuntat que el govern de la Generalitat de Catalunya “no ha contestat”. El parlamentari català ha conclòs que, malgrat aquest vot afirmatiu a la prórroga de l’estat d’alarma, “Ciutadans sempre ha estat en el centre polític” i que “no s’ha mogut de les seves ideies, perquè és un partit que el nostre país necessita”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET