Ràdio Estel
ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
Vetlla de Pentecosta a la catedral de Barcelona
Celebració de la diada de l’Acció Catòlica i de l’Apostolat Seglar
Rosa María Jané Chueca 26/05/2020

Amb motiu de la festa de la Pentecosta, celebració de la diada de l’Acció Catòlica i de l’Apostolat Seglar, s’ha convocat una vetlla de pregària a la catedral de Barcelona amb el lema Vers una renovada Pentecosta.

La vetlla serà presidida per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i els bisbes auxiliars Toni Vadell i Sergi Gordo.

Serà el dissabte 30 de maig, a les 20.30, amb una assistència màxima de 200 persones (accés a les 20.10). És imprescindible l’ús de mascareta, fer servir el gel hidroalcohòlic a l’entrada i sortida de la catedral, mantenir la distància física d’1,5 metres amb altres persones a l’interior del recinte i seguir en tot moment les indicacions de l’organització. També es podrà seguir en directe pel canal Youtube de la catedral.

Com assenyala la delegada per a la Formació i acompanyament del laïcat de l’arquebisbat de Barcelona, Anna Almuni, “aquest any, enmig d’uns moments plens d’incerteses i dificultats sanitàries, econòmiques, de treball..., la Pasqua 2020 ens ha fet endinsar en el sentit més profund de l’esperança. Quan moltes previsions se’ns han esfondrat i ens ha calgut un canvi de registre tant a nivell personal com a nivell social i també a nivell creient, nosaltres continuem tossudament celebrant Pasqua”.

Amb el recent congrés del laïcat celebrat al febrer, la vetlla s’emmarca en un moment de postcongrés, ressalta Almuni, “per construir i evangelitzar, i fer-ho junts, com ens diu el nostre Pla pastoral SORTIM!”.

Amb motiu d’aquesta diada de celebració, la Comissió Episcopal per als Laics, Família i Vida, de la Conferència Episcopal Espanyola, ha escrit un missatge on destaca que “tots ens necessitem per ser aquesta Església en sortida que anuncia el goig de l’Evangeli emmig del dolor i les ferides”.

Per als prelats, es pot caminar cap a una Pentecosta renovada si “ens posem fil a l’agulla en la missió evangelitzadora des del primer anunci, creant una cultura de l’acompanyament, fomentant la formació dels fidels laics i fent-nos presents en la vida pública per compartir la nostra esperança i oferir la nostra fe”.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET