Ràdio Estel
Els pastors de les diòcesis amb seu a Catalunya, en una de les recents reunions telemàtiques
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Tarraconense
Els bisbes catalans se solidaritzen amb els afectats de Nissan
La Tarraconense, en una nota publicada aquest dimarts, demana "un canvi de paradigma" davant una crisi que exigeix "construir ponts"
@IgnasiMiranda 09/06/2020

La Tarraconense acaba de fer pública una Nota davant la crisi industrial i laboral a Catalunya en què se solidaritza amb el "sofriment personal i familiar per la pandèmia del Covid-19 i també per una nova crisi provocada pel tancament d'empreses i plantes de producció, com és el cas de Nissan a Catalunya". El document fa "una crida a un canvi de paradigma per tal que tota la societat participi activament en el desenvolupament i la realització de projectes de futur que tinguin com a base una indústria més potent i capdavantera, amb la creació de sinèrgies internacionals". En aquesta línia, els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya demanen la participació de tots els sectors i de les administracions per "crear un teixit industrial que generi llocs de treball dignes i oportunitats per als més joves". Un altre punt important de l'escrit és la necessitat que els pastors expressen de "construir ponts per tal que siguin superats els recels i les visions excloents" i, alhora, d'aconseguir "que la iniciativa privada i la pública vagin de la mà per fer possible un nou ressorgiment econòmic i social en què tothom pugui trobar les seves oportunitats".

A partir del missatge de l'evangeli, que ofereix "una transformació radical de vida" a partir de "la justícia, l'esperança i la fraternitat", l'episcopat català anima tothom, incloent-hi naturalment els catòlics, a "col·laborar en una reflexió més aprofundida i creativa" i a "posar els recursos a l'abast de la societat per construir una economia més justa i equitativa". Igualment els bisbes fan "una crida a l'esperança fonamentada en la capacitat creativa de les persones", alhora que constaten que, davant aquesta crisi, els esforços "han resultat fins ara del tot insuficients" i que "els intents de solució han arribat molt tard". També asseguren que "les possibiles sortides de la crisi no podran realitzar-se sense el diàleg l'acord i la col·laboració dels tres àmbits implicats en el fenomen productiu: el treball, el capital i el poder polític".

D'altra banda, en una nova referència al tancament de Nissan i a empreses en perill a Catalunya, la Tarraconense diu que "cal fer un esforç per part de tots per mantenir les fàbriques allà on són i buscar noves oportunitats perquè aquestes puguin consolidar-se i sostenir-se". En un altre punt, els prelats recorden que "la Doctrina Social de l'Església defensa una economia al servei de la persona humana que garanteixi a les persones un treball digne, amb un salari digne que permeti l'accés a un habitatge digne i al sosteniment familiar". L'episcopat atribueix la "deslocalització" d'empreses, com ara Nissan, a "tot un entramat de moviments econòmics, polítics i socials en l'àmbit internacional", als quals s'afegeix ara "l'efecte de la pandèmia del Covid-19", que "ha accelerat les decisions empresarials". Igualment els pastors, des del reconeixement de "la complexitat del problema", valoren i secunden "totes les accions que, respectant els drets de tots i per mitjans pacífics, es duguin a terme a fi de buscar soucions justes en el marc del bé comú". Asseguren finalment la pregària per totes les persones afectades.  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET