Ràdio Estel
El Sant Pare s'uneix a iniciatives virtuals organitzades en aquest temps de pandèmia
PAPA FRANCESC 
Francesc: "S'acosta un temps gens fàcil després de la pandèmia"
En un missatge als participants en un pelegrinatge virtual de Macerata a Loreto, el Papa reivindica "l'esperança que dona la Mare de Déu"
@IgnasiMiranda 15/06/2020

El Papa ha fet una trucada telefònica als participants, aquest diumenge, en el tradicional pelegrinatge de Macerata a Loreto, substituït per una estona de pregària al Santuari de la Santa Casa, al nord d'Itàlia, i transmès per TV2000, a causa de la pandèmia. Francesc va destacar que "aquesta és la primera vegada” que ha estat “testimoni d'un pelegrinatge virtual". És la vuitena intervenció consecutiva del pontífex en aquesta iniciativa, coincidint aquest any amb la seva edició número 42. Adreçant-se a Giancarlo Vecerrica, bisbe emèrit de Fabriano-Matelica, Fabio Dal Cin, arquebisbe de Loreto, i a tots els fidels virtualment presents a la cerimònia, el Sant Pare va dir que “tots els qui seguien el pelegrinatge des de fora del Santuari de la Mare de Déu de Loreto, la Mare de l'esperança, la Mare que ens ajuda a mirar més lluny, en aquests moments tan difícils, necessiten mirar més enllà amb esperança”.

El bisbe de Roma es va mostrar “molt a prop” de tots els pelegrins virtuals, alhora que va assegurar que prega per tots ells. Finalment el Papa va recordar que “els temps que s'acosten, després d'aquesta pandèmia, no seran fàcils”, però va assegurar que, “amb valentia, amb fe i amb esperança, podem seguir endavant”. L'edició virtual del pelegrinatge, que es realitza des de 1978, va tenir lloc només a Loreto des de la Plaça de la Mare de Déu fins a la Basílica de la Santa Casa, amb un pas per la Porta Santa. Francesc va acabar el seu missatge invitant els participants en la trobada a "ser els pelegrins de la Mare de Déu".

Es pot escoltar AQUÍ (minut 23') l'última edició de DIARI DEL PAPA  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET