Ràdio Estel
Pedro Sánchez i Felipe González, en una reunió del PSOE
POLÍTICA 
"Quan Felipe González critica Pedro Sánchez, la CIA l'esmenta"
Manuel Milián Mestre es mostra "escèptic" davant el fet que la intel·ligència dels EUA parli de l'expresident com a creador dels GAL
@IgnasiMiranda 22/06/2020

Manuel Milián Mestre, analista, escriptor i periodista, ha dit aquest dilluns que “és molt curiós que la CIA tregui el ara el nom de Felipe González, tot just quan ha plantat cara al govern de Sánchez”. En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, el també expolític s'ha mostrat "molt escèptic" en relació al tema dels GAL i de la participació de Felipe González. "Hi poso 7 interrogants a una afirmació com aquesta (la de la CIA), perquè hi ha molta informació i sap com administra-la de manera convenient", ha comentat. Milián ha optat per ser "curós davant la investigació amb Felipe Gonzalez perquè, si hi ha causa, hi hauria una responsabilitat penal". Igualment ha aclarit que "arribar a aquesta situació seria un desastre per a Espanya".

L'escriptor i exdiputat ha recordat que "Felipe González va dir que aquest govern era un desastre, i ara és molt curiós que la CIA ho reveli tot just quan Felipe González ha plantat cara a aquest executiu de Pedro Sánchez". En aquesta línia, ha afegit que "es tracta d’un contradiscurs". Milián ha assegurat que "hi ha mil cadàvers damunt la taula, els que va provocar ETA, i no s'ha fet ni justícia en molts d'aquests crims". Ha comentat igualment que "en aquell moment històric en que van aparèixer els GAL, la violència d’ETA era tan brutal que els sistemes convencionals no podien aturar la seva violència, ja que tot estava al límit i perillava fins i tot la democràcia". Manuel Milián ha aclarit que el GAL és totalment injustificable. "És cert que el govern va fer una barbaritat", ha assegurat. En la mateixa línia, ha explicat que "ETA va declarar una guerra, i els mitjans convencionals no la podien combatre, motiu pel qual el govern estava desesperat".

En un altre moment, Milián Mestre ha reconegut que era molt visible la connexió del govern espanyol dels anys 80 amb aquella guerra bruta. "Jo recordo que, al ministre José Barrionuevo, li transmetien felicitacions quan hi havia una actuació policial. No queda justificat anar contra el terrorisme amb un altre acte terrorista, però el país patia coses terribles", ha comentat. Igualment ha recordat que "hi havia sensibilitats diferents en els qui estàvem en la batalla contra ETA i les víctimes". L'analista, a més, ha destacat que "el judici a tot plegat s’ha de fer de manera molt curosa, perquè s’ha de mirar en conjunt, per valorar-ho bé". Finalment, l'exdirigent del PP ha destacat que "ara hi ha dos partits socialistes, i és molt curiós que no hi hagi un tancament de files a favor de Felipe González". I ha conclòs que "el PSOE de Sánchez ha liquidat les noves generacions que no li eren fidels, ja que és un líder massa personalista, fet que portarà conseqüències molt desagradables".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 22 de juny.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET