Ràdio Estel
La vicepresidenta del govern espanyol ha rebut aquest dimecres el president de la Conferència Episcopal
ESGLÉSIA ESPANYA Foto: Conferència Episcopal Espanyola
Carmen Calvo i el cardenal Omella concreten les bases del diàleg
La vicepresidenta i el president de l'Episcopat pacten, en una reunió a la Moncloa, una àmplia agenda de treball, incloent-hi discrepàncies
@IgnasiMiranda 24/06/2020

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, s'ha reunit aquest dimecres, a la Moncloa, amb el president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. Aquesta cita forma part de la ronda de contactes que inicia la número dos de l'executiu amb els representants de les principals confessions religioses presents arreu de l'Estat. Durant la reunió, Carmen Calvo i el cardenal Omella han constatat la bona disposició de les dues parts. Han abordat sense restriccions qüestions d'interès mutu, que configuren el marc de relació entre l'Església catòlica i l'Estat actualment. En aquest sentit, s'ha acordat establir una agenda àmplia de treball per avançar en un model que permeti la col·laboració i la resolució de les possibles discrepàncies que puguin plantejar-se, i s'han designat les persones encarregades d'això.

Qüestions com ara la fiscalitat de l'Església, la protecció a la infància, les immatriculacions o la reforma del marc normatiu de l'educació figuren entre les que seran abordades. Finalment, es vol revitalitzar el treball de la Comissió Mixta, prevista en els Acords amb la Santa Seu, com un espai de treball i diàleg institucional que permeti actualitzar les relacions entre l'Església i l'Estat en els moments en què vivim. Es tracta de la primera trobada entre la número dos de Pedro Sánchez i el president de la Conferència Episcopal, després de la renovació de la Presidència de l'organisme eclesial el març passat. La vicepresidenta s'havia reunit amb l'anterior president, el cardenal Ricardo Blázquez, amb motiu del seu comiat. En el marc de les relacions amb l'Església catòlica, Carmen Calvo també va mantenir una trobada de benvinguda, al gener, amb el nou nunci del Papa a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, i es va constatar la fluïdesa de les relacions entre Espanya i la Santa Seu.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET