Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Utopies que es fan realitat
Inauguració dels nous serveis de l'Hospital de Campanya de Santa Anna
Victòria Molins 02/07/2020

I va arribar el dia de la inauguració dels nous serveis de l’Hospital de Campanya de Santa Anna.

Jo voldria resumir el que hem viscut durant aquests mesos de la pandèmia amb una frase que feia servir sant Enric d’Ossó, el fundador de la meva Companyia de Santa Teresa de Jesús, quan va encomanar a Gaudí la construcció del Col·legi de Ganduxer sense haver-hi gairebé diners a "les arques" dels seus estalvis: "Ha estat un ajuntament de miracles", va dir quan va veure acabada la seva obra.

Això és el que podem dir en veure les noves instal·lacions de menjador, cuina, cambres de congelació, rentaplats, escalfaplats, i les d’higiene: lavabos, dutxes, rentadora industrial, assecadora...

Uns mesos vivint el present i preparant el futur, sempre amb la vista posada en els més vulnerables.

Després de repartir dia rere dia més de dos-cents lots de menjar a la gent que feia pacientment la cua dels indigents, veiem acostar-se una nova etapa que els polítics o els mitjans de comunicació han batejat amb el nom de "nova normalitat". Si és que podem considerar "normalitat" el fet de no tenir recursos necessaris per tenir un sostre i un menjar dignes. Ja es veia acostar-se aquesta nova situació de precarietat social que portaria a un augment de la indigència.

I vam començar a preparar-nos per a la situació.

Fins aquí els nostres desitjos i la nostra voluntat de fer alguna cosa davant del canvi que venia. Però res del que s’ha fet no hauria estat possible sense aquests "ajuntaments de miracles" que són les aportacions generoses de molta gent, de ciutadans compromesos amb aquesta "nova normalitat" o més aviat aquesta “nova pobresa”.

Quantes mans anònimes, quantes butxaques generoses, quantes i quantes aportacions de diferent mena d'una ciutadania que és capaç de generar en quatre mesos una obra que crèiem gairebé impossible quan la contemplàvem en perspectiva. Però les utopies es fan realitat quan moltes mans anònimes i molts cors generosos es posen en acció.

Des d’aquestes línies, gràcies a tots i totes!
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET