Ràdio Estel
La benedicció de vehicles és un dels serveis religiosos que ofereix l'Església de manera especial per Sant Cristòfol
SOCIETAT 
"L'Església s'hauria d'implicar més en els temes del trànsit"
El bomber Esteve Rifà, col·laborador de la pastoral de la carretera, diu que "el missatge sempre és el mateix: evitar accidents"
@IgnasiMiranda 03/07/2020

L'Església celebra aquest diumenge la Jornada de Responsabilitat en el Trànsit, amb el lema El treball i la mobilitat: creació de treball i contribució al bé comú”. El col·laborador d’aquest àmbit pastoral a l’arxidiòcesi de Barcelona Esteve Rifà ha explicat aquest divendres que “el missatge de l’Església sempre és el mateix: evitar accidents per protegir una vida regalada, perquè ningú no ha demanat permís per viure”. En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat, el també bomber ha afegit que “els catòlics tenim una raó fonamental per fer aquest plantejament: que no som ningú per trencar l’amor, perquè Déu és amor”. Ha destacat que "hi ha molts accidents i morts, però també cal pensar en els qui queden i que pateixen ferides". El col·laborador de la Pastoral del Trànsit ha assegurat que "els catòlics s'haurien de comprometre molt més com a batejats, perquè han rebut uns dons de l'Esperit", i ha afegit que "no costa ser amable, perquè la conducció porta el plaer de retrobar-se amb un mateix".

El bomber Esteve Rifà ha comentat les últimes dades difoses per la Direcció General de Trànsit: "Del 15 de març al 20 de juny, la sinistralitat amb morts ha baixat un 58 per cent, però del 21 al 29 del juny, ha aumentat d'un 47". Rifà ha recordat que “el fet d’estar confinats no és un fet que hagi passat inadvertit a ningú, una situació que ens fa entrar en la mobilitat a través del vehicle privat, perquè l’autobús, el tren i l’avió tenen més riscos”. Ha destacat, a més, que “la Jornada coincideix amb el diumenge anterior a la festa de Sant Cristòfol, que és el 10 de juliol”. Rifà ha conclòs que “l’Església recorda aquesta responsabilitat cada any, però hauria d'implicar-s'hi més tot l'any en els temes del trànsit, tenint en compte que moren cada any moltes persones a les carreteres i, a més, moltes altres queden afectades per sempre, buscant més sovint textos de l'evangeli, per exemple”. Ha fet també una crida “a la pau i la prudència”. Igualment ha recordat que "el bisbe Francesc Pardo presidirà aquest diumenge, a les 19.00 hores, una Missa amb motiu de la Jornada del Trànsit a l'església de Sant Josep".

El col·laborador de la Pastoral del Trànsit ha comentat que, "al cotxe privat, no hi ha tanta necessitat de prevenció entre persones, perquè sovint conviuen o són família, però cal pensar també en la distància de sempre entre vehicles, per evitar accidents". També ha avisat que "la mobilitat no és només la del vehicle, sinó també la dels vianants, que han de ser més conscients dels perills davant vehicles que són superiors". Finalment ha fet una crida als creients perquè "s'encomanin cada dia a Déu a través de Sant Cristòfol" o altres intercessors".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 3 de juliol  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET