Ràdio Estel
El Sant Pare va presidir l'any passat, a la Basílica vaticana, el 6è aniversari de la visita a Lampedusa
PAPA FRANCESC 
El Papa celebra aquest dimecres 7 anys de la visita a Lampedusa
Serà a les 11 del matí amb Missa a la Casa de Santa Marta, davant del personal de la Secció de Migrants i Refugiats del Dicasteri vaticà
@IgnasiMiranda 06/07/2020

El Papa celebrarà Missa aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Casa de Santa Marta. Serà coincidint amb el setè aniversari de la seva històrica visita a l’illa de Lampedusa, al sud d’Itàlia. Tenint en compte la situació sanitària, només participarà en l'Eucaristia el personal de la Secció de Migrants i Refugiats del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral. Recordem que aquella terra, envoltada de mar entre Tunísia i Itàlia, "ha estat un camí de mort en lloc de ser un camí d'esperança" per a milers de migrants, com el mateix Francesc ha recordat sovint. L'any passat, el pontífex va presidir la celebració eucarística a l'altar de la Càtedra de Sant Pere, amb la participació d’unes 250 persones entre immigrants, refugiats i els qui s'han compromès amb el treball per salvar les vides d’aquelles persones.

Va ser el 8 de juliol de 2013 quan el Sant Pare, en el seu primer viatge fora del Vaticà, va denunciar el que va qualificar de "globalització de la indiferència", actitud que fa que siguem insensibles als crits dels altres. En una entrevista que obre el llibre In viaggio, d'Andrea Tornielli, el bisbe de Roma explica que es va sentir "tocat i colpit" per les notícies sobre els migrants que van morir al mar, "enfonsats", entre ells nens, dones i homes que segueixen perdent la vida encara avui en travessies de desesperació, a bord d'embarcacions sovint improvisades i alhora dirigits per persones sense escrúpols.

Missatge a les cooperatives

El missatge de Twitter que el Papa ha publicat aquest cap de setmana, coincidint amb el Dia Internacional de les Cooperatives, és una reiteració del contingut inclòs a l'encíclica ‘Laudato si', que recorda la lluita contra el canvi climàtic. Francesc diu que “les cooperatives són una expressió de la comunitat i de l'amor per la pròpia terra, en un camí que, si es recorre, pot aportar molt a la protecció de la Creació”. El pontífex recorda el tema de la commemoració d'aquest any, dedicat a la lluita contra el canvi climàtic. Assegura que, “en alguns llocs, s'estan desenvolupant cooperatives per a l'explotació d'energia renovable, que permeten l'autosuficiència local i poden marcar la diferència en la lluita contra el canvi climàtic”.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 22') l'última edició de DIARI DEL PAPA  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET