Ràdio Estel
Les eleccions a Euskadi i a Galícia s'han fet aquest diumenge "sense sorpreses", com ha recordat Guillem Pursals
POLÍTICA 
"La situació del Covid-19 no és ni tan crítica ni tan positiva"
El politòleg Guillem Pursals diu que, a Catalunya, "caldrà evitar que hi hagi zones on no es pugui votar", com ha passat a Euskadi i Galícia
@IgnasiMiranda 13/07/2020

Guillem Pursals, politòleg i màster en Seguretat, ha analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, la situació política general, marcada per la crisi del coronavirus, i sobretot els resultats i el desenvolupament de les eleccions d'aquest diumenge a Euskadi i Galícia. Ha assegurat que "la situació del Covid-19, de nova normalitat amb rebrots, no és tan crítica com alguns mitjans apunten però tampoc tan positiva com per treure-li ferro i despreocupar-nos". En aquesta línia, ha fet seves les indicacions de les autoritats, basades en "mascareta, mans i distància, uns principis que, si es compleixen, han de fer que no ens preocupem i no caiguem en alarmismes". Sobre el cas de l'Hospitalet de Llobregat, ha recordat que "el barri de la Torrassa és un dels més densos del món, cosa que fa comprensible la preocupació i el lleuger augment de contagis per coronavirus". Pursals ha destacat que, com a reacció de la Generalitat a la resolució judicial que anul·la el confinament més estricte de Lleida i part del Segrià, "Quim Torra hauria d'anar per una altra via, que no sigui la de no acceptar, perquè hi ha alternatives per fer-ho".

Sobre les eleccions basques i gallegues, Pursals ha subratllat que "el fet que hi hagi hagut districtes amb persones que no han pogut votar pel Covid-19 ha estat un problema que caldria evitar evitar a Catalunya o en properes convocatòries". En aquesta línia, ha fet "una crida a la responsabilitat política, per exemple promovent el vot telemàtic o preveient alternatives". A nivell polític i de resultats, el politòleg ha destacat que "no hi ha hagut sorpreses ni a Euskadi ni a Galícia, on hi haurà un marc nacionalista entre la moderació del PP i l'aposta més sobiranista i social del BNG".  Pel que fa als comicis bascos, l'analista també ha destacat la forta davallada de PP i Ciutadans en coalició, "un vot espanyolista que no ha aglutinat suport". Igualment ha afegit que "el PNB s'ha mostrat com una força hegemònica que té un gran autocontrol de les pròpies institucions i els seus òrgans i, a més, no ha tingut baralles importants, cosa que permetrà repetir la coalició amb els socialistes".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 13 de juliol


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET