Ràdio Estel
Roger Torrent ha acusat l'Estat espanyol de l'espionatge al seu mòbil, però la Moncloa se'n desvincula
POLÍTICA 
"La denúncia de l'espionatge a Torrent i Maragall és necessària"
El politòleg Ton Verdeny diu que "els ciutadans necessitem conservar l'Estat de dret davant una pràctica que s'ha produït massa vegades"
@IgnasiMiranda 15/07/2020

El politòleg i advocat Ton Verdeny ha assegurat aquest dimecres que "la denúncia de l'espionatge a través del telèfon mòbil a Roger Torrent i Ernest Maragall pot ser un instrument almenys necessari, perquè els ciutadans necessitem conservar aquest mínim d'Estat de dret arribant on calgui". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha lamentat que "aquesta notícia, que és greu i no es pot normalitzar, s'ha produït massa vegades a Espanya, país on es va haver de reformar ja ràpidament el 2008 la Llei d'Enjudiciament Criminal, arran dels atemptats de l'11-M, per deixar enrere el projecte anomenat Sitel, que permetia geolocalitzar i escoltar converses". En aquest context, Verdeny ha conclòs que "s'han donat casos a Espanya d'utilització indeguda de les intervencions en les comunicacions per part del govern".

En un altre moment, el politòleg ha aclarit que "és creïble que el govern espanyol digui ara que no sabia res d'aquest espionatge perquè, en realitat, sovint hi ha pràctiques que no controla". Ton Verdeny ha assegurat que aquestes pràctiques "són inacceptables en una democràcia, tot i que els estats les han realitzades, com és el cas de França, que és exemple de democràcia". En aquest sentit, ha volgut establir clarament "la diferència entre els casos en què aquestes pràctiques les autoritza un jutge, que les ha de supervisar i amb un control regular". Verdeny ha dit finalment que "no hi haurà conseqüències polítiques a curt termini, com s'ha vist en la resposta de Roger Torrent, que ha apuntat aquest dimecres, en una entreviata a RAC1, que cal mirar endavant i passar pàgina".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 15 de juliol.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET