Ràdio Estel
El cardenal Brenes fent declaracions als periodistes
ESGLÉSIA MÓN 
Nicaragua: profanacions com a cortina de fum
Xiskya Valladares 05/08/2020

S’apropen les eleccions a Nicaragua. I la situació del país empitjora dia a dia, aquest cop no per les protestes ciutadanes contra el règim, sinó perquè no ha volgut ni informar, ni protegir el poble de la pandèmia. Els números oficials no responen gens a la realitat, segons Murillo es totalitzen 3.902 casos i 123 morts per coronavirus. Mentre que es disparen les xifres de morts per pneumònia atípia i el país és a punt d’entrar en una recessió econòmica pitjor que la dels primers anys d’Ortega.

Probablement aquesta sigui una de les raons dels atacs recents a l’Església catòlica: crear una cortina de fum que desviï l’atenció dels grans problemes en els quals es troba el país per la nul·la gestió de la dictadura. Però és una novetat que el cardenal Brenes sortís a desmentir Rosario  Murillo el mateix dia en què ella va declarar que l’incendi havia estat provocat per una espelma, i ho tornés a confirmar recentment: "Mantenim la nostra postura, va ser acció amb mà criminal, respectem l’anàlisi que han fet (la policia), però això ho deixem a l’opinió pública i fidels, al final sempre sorgeix la veritat", va dir en una entrevista. També és nou que el papa Francesc s’hagi pronunciat sobre els fets qualificant-los d’"atemptat". Durant l’Àngelus del diumenge va adreçar el seu pensament al "poble de Nicaragua que pateix per l’atemptat que ha patit la catedral de Managua, on ha estat malmesa i gairebé destruïda la imatge de la Sang de Crist que ha acompanyat durant tants anys aquest poble fidel".

Sembla que aquest cop l’Església catòlica oficial, gairebé al complet, ha pres una postura clara en defensa de les víctimes de les injustícies d’Ortega i Murillo. Però el de Managua no és un fet aïllat, les profanacions se succeeixen ja en més de vuit temples del país. Mentre Ortega continua ofegant, ara també econòmicament, el poble (ha dolaritzat els tràmits migratoris i cobra 150 dòlars per cada test del Covid). Els temes que va deixar sobre la taula de diàleg fa un any —drets, justícia i eleccions— continuen pendents a uns mesos de les suposades eleccions nacionals.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET