Ràdio Estel
Beirut,
ESGLÉSIA MÓN 
Crida del patriarca maronita a la comunitat internacional
El cardenal Béchara Raï proposa crear un fons controlat per les Nacions Unides
Vatican 06/08/2020

“Faig una crida a tots vostès, els estats del món, perquè sé que estimen el Líban i que respondran a la crida. Sé quant desitgen que el Líban recuperi el seu paper històric al servei de la humanitat, la democràcia i la pau al Pròxim Orient i al món”. És la petició del patriarca d’Antioquia i de tot Orient i president de l’Assemblea de Patriarques i Bisbes Catòlics del Líban, el cardenal Béchara Boutros Raï, després de l’explosió que va sacsejar Beirut amb més d’un centenar de morts i 4.000 ferits.

En els darrers anys, explica el cardenal Raï, el Líban ha patit desastres polítics, econòmics, financers i de seguretat: “Necessitem ajuda per aixecar-nos novament.” La seva proposta és crear un fons controlat per les Nacions Unides per administrar l’ajuda.

"Beirut és una ciutat devastada”, diu el cardenal a l’agència Sir, i parla d’“una escena de guerra sense guerra”. I tot això, comenta, en una “situació de fallida econòmica i financera que fa l’Estat incapaç d’afrontar aquesta catàstrofe humana i urbana”.

El patriarca destaca que l’Església, malgrat que ha creat una xarxa de socors arreu del territori libanès, té per davant “un nou i gran compromís que no és capaç d’assumir sola”. Per això demana que l’ajuda internacional, “no ha de tenir en compte cap consideració política perquè el que ha passat va més enllà de la política i dels conflictes”.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET