Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN Foto: ACN
Ajuda a l’Església Necessitada es mobilitza per Beirut
La fundació pontifícia ha fet un primer enviament d’emergència
Redacció 07/08/2020

Ajuda a l’Església Necessitada (ACN) ha enviat un primer fons d’emergència de 250.000 euros a través de paquets alimentaris per als afectats per l’explosió del 4 d’agost a la capital del Líban, Beirut.

El sacerdot carmelita Raymon Abdo, soci de projectes d’ACN al Líban, assegura que “l’explosió es va sentir com una bomba atòmica, va deixar un fum vermell a tot arreu i va provocar un dany enorme”.

De la seva banda, el P. Samer Nassif, sacerdot libanès, explica que la zona cristiana de Beirut està “completament devastada”, amb almenys 10 esglésies destruïdes. Unes 300.000 persones s’han quedat sense llar. Oficines, col·legis, hospitals, botigues, “els mitjans de vida han quedat totalment destruïts per l’explosió”.

El P. Nassif també comenta que “en un segon, es va causar més dany a la zona cristiana de Beirut que durant els llargs anys de la guerra civil. Hem de reconstruir-ho tot novament de zero”.

Tots dos sacerdots constaten que després de la llarga crisi econòmica i el coronavirus, el Líban no està preparat per afrontar l’emergència i li cal ajuda internacional per a les necessitats bàsiques.

El Líban és l’únic país del Pròxim Orient amb una àmplia presència i representació cristiana. En els darrers anys ha acollit un gran nombre de refugiats sirians i iraquians, molts d’ells, cristians, així com refugiats palestins des de fa dècades.

Ajuda a l’Església Necessitada també fa una crida a la pregària per les víctimes i les seves famílies.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET