Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN 
Crida de l’Església de Bielorrússia a favor del diàleg
Els bisbes demanen la fi de la violència
AICA 18/08/2020

L’arquebisbe de Minsk i president de la Conferència Episcopal de Bielorrússia, Mons. Tadeusz Kondrusiewicz, ha demanat al president Alyaksandr Lukashenka i a tots els que exerceixen  algun tipus de poder al país que renunciïn a la violència i comenci el diàleg amb la societat.

En una carta, en nom dels bisbes bielorussos, l’arquebisbe escriu que el país travessa un període difícil “sobre el qual, amb gran dolor, plana un núvol fosc de sang, milers de veïns pacífics detinguts i cruelment colpejats que volen saber la veritat sobre les eleccions presidencials celebrades el 9 d’agost”.

El prelat sosté que “les persones tenen dret a conèixer una veritat que no s’ha de sacrificar per adaptar-se als interessos polítics o econòmics d’una altra persona”.

L’arquebisbe de Minsk lamenta la violència i assegura que “el tracte cruel i la detenció en condicions inhumanes en llocs de detenció són un pecat greu que angoixa la consciència de qui dona ordres penals i comet violència”.

Mons. Kondrusiewicz es pregunta: “Quant de temps, fins i tot generacions, caldrà per guarir les ferides d’insultar la veritat quan un germà va aixecar la mà vers el seu germà?”

Els bisbes aconsellen recórrer un camí “de penitència, neteja espiritual i moral, sense el qual és impossible superar la crisi sociopolítica”.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET