Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Se suspèn la celebració pública de l’eucaristia pel bisbe Casaldàliga a Barcelona
L'Eucaristia s'emetrà pel canal de Youtube dels Claretians i per Ràdio Estel
Claretians 28/08/2020

La celebració pública a Barcelona en memòria del bisbe claretià Pere Casaldàliga i Pla prevista pel dimarts 8 de setembre a Barcelona ha quedat suspesa. L’acte previst al Santuari del Cor de Maria estava organitzat pels Missioners Claretians i l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga. Davant l’augment del risc de rebrot de l’afectació del Covid-19 s’ha considerat que era més adient ajornar per un altre moment una celebració pública de memòria i record del bisbe Casaldàliga a Barcelona i es farà sense la presència de fidels. Els organitzadors han preferit no motivar trobades socials ni fomentar desplaçaments durant aquests dies, tot i que els actes religiosos estan permesos amb un 33% d’aforament.

Els Missioners Claretians mantindran la celebració prevista però sense l’assistència de fidels i l’Eucaristia s’emetrà en directe pel canal de Youtube dels Missioners Claretians de Catalunya i per Ràdio Estel.

L’Eucaristia se celebrarà el 8 de setembre coincidint amb els 75 anys de la primera professió de Pere Casaldàliga com a missioner claretià i un mes després de la seva mort a Batatais, al Brasil. En la diada de la Mare de Déu de setembre de l’any 1945 Casaldàliga va fer els vots com a religiós en la congregació fundada per sant Antoni Maria Claret.

A través de l’emissió de l’Eucaristia es proposa unir-se virtualment en la pregària en aquesta celebració. Els Missioners Claretians i l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga preveuen organitzar més endavant un altre acte de memòria i d’homenatge quan la situació sanitària faciliti actes amb més aforament.

La defensa dels més febles i la denúncia de les injustícies de caràcter polític, social, ecològic i econòmic han estat els eixos vitals de Pere Casaldàliga. Una acció motivada per la seva vocació missionera, que l’ha sostingut durant més de cinquanta anys a l’Amazònia. Amb la Prelatura de São Félix ha construït una Església pobra i comunitària. Va viure sempre amb austeritat i renunciant de forma explícita a tota mena de privilegis. Casaldàliga va viure radicalment el cristianisme al costat dels més pobres i va saber compartir amb persones de totes les creences la lluita i el treball per acabar amb les desigualtats.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET