Ràdio Estel
El Sant Pare ha comentat el fragment evangèlic d'aquest diumenge, en què Jesús anuncia la creu
PAPA FRANCESC 
Crida del Papa al diàleg i la pau a la Mediterrània oriental
Francesc diu que segueix "les tensions amb preocupació", i demana "respecte a la legalitat internacional per resoldre els conflictes"
@IgnasiMiranda 30/08/2020

El Papa ha fet aquest diumenge una crida al diàleg i la pau a la Mediterrània oriental. Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha demanat concretament "un diàleg constructiu i també respecte a la legalitat internacional per resoldre els conflictes que amenacen la pau dels pobles" a la Mediterrània oriental. "Segueixo amb preocupació les tensions a la zona de la Mediterrània oriental, sacsejada per diversos focus d'inestabilitat", ha assegurat. En l'arrel de la disputa a la regió, es troben la gran quantitat d'hidrocarburs que hi ha sota terra en un tram de mar disputat entre Grècia i Turquia. Els últims dies, s'han registrat maniobres militars a la zona, amb la participació també d'Europa i els Estats Units. Turquia afirma que ha realitzat exercicis amb un destructor de la Marina nord-americana, unes hores després que Grècia realitzés maniobres militars amb França i els aliats de la Unió Europea.

D'altra banda, durant la reflexió de la pregària mariana, el pontífex ha recordat que Jesús considera "escàndol" el fet de fugir de la creu. A partir del fragment evangèlic del capítol 16 de Mateu, proclamat aquest diumenge XXII durant l'any i que ens mostra Jesús quan comença a parlar de la seva passió davant la incomprensió dels seus deixebles, el Sant Pare ha subratllat que, "durant el camí cap a Jerusalem, Jesús anuncia obertament el seu misteri de mort i de resurrecció, d'humiliació i de glòria". El Papa ha aclarit que aquestes paraules "no són enteses perquè els deixebles tenen una fe encara immadura i massa unida a la mentalitat d'aquest món" i perquè, en definitiva, "pensen en una victòria massa terrenal, motiu pel qual no entenen el llenguatge de la creu".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET