Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN 
Festa de sant Egidi en la commemoració dels 1.300 anys de la mort del sant
El cardenal Matteo Zuppi, arquebisbe de Bolonya, presideix la litúrgia eucarística
Redacció 01/09/2020

El 2020 es compleixen 1.300 anys de la mort de sant Egidi, que segons la tradició es va produir l’any 720 al monestir que va fundar al sud de França, que des de l’Edat Mitjana és meta de pelegrinatges des de tot Europa. L’1 de setembre, festa de sant Egidi, la Comunitat de Sant’Egidio celebra aquesta commemoració amb una litúrgia eucarística presidida pel cardenal Matteo Zuppi, arquebisbe de Bolonya i titular de l’església de Sant’Egidio. La litúrgia tindrà lloc a la plaça de Santa Maria de Trastevere de Roma a les 19.30 h i serà transmetrà en directe per la web www.santegidio.org i també per les pàgines de llengua anglesa, francesa, alemanya, espanyola, portuguesa, polonesa i hongaresa.

No hi ha gaires notícies de la vida d’Egidi, un jove ric de Grècia que buscava Déu. Els pocs testimonis diuen que era un home esquívols, que rebutjava fama i honors, però que es va convertir en un poderós intercessor gràcies a la pregària. Els seus companys de viatge són els pobres: captaires, malalts de tota mena, nàufrags, persones posseïdes per dimonis, camperols i la cérvola, símbol d’una natura amenaçada per la voracitat de l’home, que va ser protegida per la seva mà. Per això se’l representa amb una mà ferida per una fletxa mentre protegeix una cérvola agredida per la cacera de l’home.

La seva fama es narra en un llibre, el Liber Miraculorum, que explica que el seu nom era invocat en els casos més desesperats, i reuneix algunes de les pregàries que se li adreçaven. 


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET