Ràdio Estel
El Sant Pare aposta per oferir a tots els cristians un any de reflexió sobre la cura de la terra
PAPA FRANCESC 
El Papa ofereix un Jubileu de la Terra "per un món just i pacífic"
En un missatge coincidint amb la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació, invita a "pregar i defensar la casa comuna"
@IgnasiMiranda 01/09/2020

"Un Jubileu de la Terra per un món més just, pacífic i sostenible". El Papa ha fet públic aquest dimarts un missatge amb motiu de la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació, que celebra cada 1 de setembre i que enguany marca l'inici del Jubileu de la Terra. En aquesta comunicació, Francesc recorda que, "en la Sagrada Escriptura, el Jubileu és un temps sagrat per recordar, tornar, descansar, reparar i alegrar-se". Des de la publicació de l'encíclica Laudato si, el 24 maig de 2015, els cristians celebren una jornada amb la qual comença l'anomenat Temps de la Creació, fins al 4 d'octubre, en memòria de sant Francesc d'Assís. De cara a aquesta celebració, el pontífex afirma que, "en aquest període, els cristians renoven a tot el món la seva fe en Déu creador i s'uneixen de manera especial en la pregària i  el servei per defensar la casa comuna".

Aquest any, el Sant Pare ha publicat un missatge per a tots els cristians i persones de bona voluntat. En aquesta reflexió, comenta la necessitat de prendre accions decisives per tenir cura de la terra i les persones que l'habitem, particularment els més pobres i vulnerables. Per aquesta raó, el Papa parla de la necessitat de la justícia reparadora que porti a la condonació del deute dels països pobres, així com a prendre el model dels pobles indígenes, perquè ells ens ensenyen a tenir cura del planeta i dels seus recursos. "M'alegra que el tema triat per la família ecumènica per a la celebració del Temps de la Creació 2020 sigui 'Jubileu de la Terra', precisament l'any en què es compleix el cinquantenari del Dia de la Terra", assegura el pontífex.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET