Ràdio Estel
El Sant Pare ha presidit aquest dimecres una nova audiència general amb presència de fidels, al pati de Sant Damas
PAPA FRANCESC 
El Papa demana protecció per als estudiants que pateixen la guerra
En la primera Jornada per a la Protecció de l'Educació d'Atacs pels conflictes armats, Francesc reclama "ambients segurs per als joves"
@IgnasiMiranda 09/09/2020

El Papa ha demanat aquest dimecres, coincidint amb la "primera Jornada Internacional per a la Protecció de l'Educació d'Atacs, en l'àmbit dels conflictes armats", "que no falti l'esforç per garantir als joves ambients segurs per a la formació, sobretot en situacions d'emergència humanitària". En aquesta línia, ha fet una crida a protegir aquests espais. "Exhorto la comunitat internacional a treballar perquè es respectin els edificis que haurien de protegir els estudiants", ha dit al final de l'audiència des del Pati de Sant Damas del Vaticà. Francesc ha recordat que aquesta nova jornada, fixada per les Nacions Unides al maig passat, és motiu per invitar tothom "a resar pels estudiants que són privats tan greument del dret a l'educació, a causa de les guerres i del terrorisme".

Durant la reflexió de l'audiència general, el pontífex s'ha referit al fet que aquest temps, en què la humanitat afronta la pandèmia del Covid-19, podria ser un moment oportú perquè "puguem sortir millors si busquem tots junts el bé comú". En aquesta línia, ha afegit que, "si fem el contrari, en sortirem pitjor". El Sant Pare ha comentat, a més, que moltes realitats amenacen aquest camí de buscar el bé comú, i n'ha posat alguns exemples: "Hi ha qui voldria apropiar-se de possibles solucions, com en el cas de les vacunes, mentre altres fomenten divisions per buscar avantatges econòmics i polítics generant o aguditzant conflictes, com també hi ha persones que no s'interessen pel patiment dels altres". Finalment, el bisbe de Roma ha destacat que "la resposta cristiana a la pandèmia i a les crisis socioeconòmiques que se'n derivin es basa en l'amor, principalment de Déu, que sempre ens precedeix perquè ens estima incondicionalment i ens invita a respondre-hi de forma semblant".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET