Ràdio Estel
ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
Mor als 75 anys Manel Pousa, el 'Pare Manel'
El sacerdot, creador d'una fundació d'àmplia tasca social, vivia ara a la parròquia de Trinitat Vella de Barcelona, d'on era el rector
Redacció 09/09/2020

El prevere Manel Pousa, més conegut com el pare “Manel”, ha mort aquest dimecres al vespre a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. El sacerdot, nascut a Granada i de pares barcelonins, actualment era el rector de la parròquia de Trinitat Vella de Barcelona, i ens ha deixat a l’edat dels 75 anys a causa d’una embòlia, després de donar positiu pel Covid-19.

 

Dintre la seva inesgotable entrega en cos i ànima als més vulnerables, l’any 2004 el pare Manel va crear una fundació que porta el seu nom i que treballa a diari a favor dels més necessitats, sobretot de les persones sense recursos i els presos. Aquesta tasca en els barris marginals de Barcelona el va portar a ser distingit amb la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona.

 

Tota la seva dedicació, per ajudar les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, el va portar a ser una figura emblemàtica de la solidaritat a Barcelona i també dins l’Església ja que, tot i la polèmica que el va envoltar en certs moments de la seva vida, una de les frases que més se li recorden és aquesta: “Si tornés a néixer, tornaria a ser capellà”. Descansi en pau!
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET