Ràdio Estel
Adrià Alsina, secretari nacional de l'ANC, ha defensat la convocatòria de manifestacions malgrat les restriccions
POLÍTICA 
“Hem garantit les mesures de seguretat i el dret de manifestació”
Adrià Alsina, secretari nacional de l’ANC, assegura que l'entitat “ha demostrat, amb aquesta Diada, que és racional”
@rafasanahuja / @IgnasiMiranda 12/09/2020

La d’aquest any es una Diada de Catalunya, sens dubte, molt diferent i marcada per la crisi sanitària del Covid-19. Les activitats al carrer s’han desenvolupat però d’una manera absolutament restringida, la qual cosa ens allunya molt d’imatges espectaculars d’anys passats. Els ciutadans es manifesten, cadascú segons la seva sensibilitat però, en aquest cas, sempre sense perdre de vista la seguretat personal i la prevenció sanitària. Sens dubte, un dels grans protagonistes de les darrers diades, molt reivindicatives, ha estat l’Assemblea Nacional Catalana. Aquest divendres, en una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, el secretari nacional de l’ANC, Adrià Alsina, ha explicat les seves impressions de tot plegat.

Com creu que s’ha desenvolupat la Diada 2020?

Estem molt satisfets perquè, durant la setmana anterior, vam treballar per garantir les mesures sanitàries i també el dret de manifestació. Creiem que no per ser prudents ens he m de carregar els drets fonamentals de la gent. Cal protegir les persones, però també son imprescindibles els drets polítics i és important resoldre els conflictes.

Tenint en compte que aquesta Diada és diferent i que hi ha formats restringits, quin creu que és el missatge que l’independentisme pot transmetre?

Es evident que, aquesta vegada, no hem posat ni un ni dos milions de persones al carrer. El missatge d’aquest any no és la massa al carrer, sinó un poble responsable i organitzat. Alguns ens titllen de fantasiosos, però és al contrari. Com els qui ens organitzem, els qui mantenim la distancia de seguretat, els qui parlem en termes de racionalitat i d’organització tenim clar que aquest país te un gran futur si assolim ja la independència. A més, és l’única eina possible per treure els presos polítics cap a la llibertat i que tornin els exiliats.

A partir de tota la conjuntura política i social, què demanaria vostè al president i a les autoritats en general?

Nosaltres som societat civil. No ens presentem a les eleccions. Som els qui traiem gent al carrer i demostrem que ens sabem organitzar, que volem posar la qüestió independentista sobre la taula. No oblidem que tenim una majoria al Parlament de Catalunya. Seria absurd que, comptant amb una majoria al nostre Parlament, la independència no sigui prioritat per a nosaltres. Ningú no ho entendria a Europa.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 11 de setembre.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET