Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: MCS Arquebisbat Tarragona
"Hem de donar a la societat un món millor, no com el d’abans de la pandèmia"
L’arquebisbe Joan Planellas presideix l’ofici de Santa Tecla
Joan Boronat 23/09/2020

La solemnitat de Santa Tecla, de dimecres dia 23, ha tingut en l’ofici a la catedral l’acte més destacat de la diada de la patrona de la ciutat de Tarragona, atès que amb motiu de l’emergència sanitària pel Covid-19, es va suspendre no només la tradicional processó, sinó també la majoria dels actes festius i populars.

A les 10 del matí l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, ha presidit la missa pontifical a la catedral, amb una bona assistència de fidels, però amb l’aforament limitat i mesures de seguretat que marquen les autoritats sanitàries. Malgrat tot, la celebració eucarística ha estat vibrant i intensament viscuda, amb l’assistència de l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, i una àmplia representació de les institucions civils i militars.

En l’inici de la cerimònia s’ha procedit al trasllat en processó de la relíquia del braç de Santa Tecla fins a l’altar major, a mans de l’arquebisbe Joan, acompanyat d’un bon nombre de preveres diocesans.

L’arquebisbe de Tarragona ha focalitzat la seva homilia en l’excepcionalitat del moment, a causa de la pandèmia del coronavirus, “una crisi sanitària a la qual hem hagut d’afegir una crisi social i laboral sense precedents; aclaparadora crisi econòmica de llarg recorregut i de difícil solució, que deixa pel camí massa gent damnificada”.

El prelat ha incidit que cal posar al centre dels nostres objectius “la persona i el seu desenvolupament digne, el seu benestar i el repartiment equitatiu i just de riqueses i possibilitats”; en definitiva, “donar a la societat un món millor, no un món com abans de la pandèmia”.

En aquest context l’arquebisbe ha recordat que l’Església de Tarragona està enllestint els treballs de la Comissió que ha d’encarar els efectes de la pandèmia, “que incidirà precisament en aquest futur que, com a cristians, hem de fer casar amb la Missió de Déu, que a través de Jesucrist, ens ha posat a les mans”. Es durà a terme mitjançant un pla de xoc caritatiu i del secretariat permanent sobre Ecologia i Justícia, que fa poc que s’ha instituït i que serà l’organisme que desenvoluparà les accions que calgui fer en aquest, en el marc diocesà.

En acabar la cerimònia, el Lleó i l’Àliga del seguici festiu tarragoní han fet una ballada, en petit format al so dels Ministrers, al creuer de la catedral en honor de la patrona Santa Tecla, actuació que ha estat rubricada amb forts i emotius aplaudiments.

 


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET