Ràdio Estel
El Sant Pare ha pregat aquest diumenge l'Àngelus i ha saludat els presents sota la pluja
PAPA FRANCESC 
El Papa demana la pau al Caucas "amb el diàleg i la negociació"
Francesc saluda els desplaçats en el Dia de l'Emigrant i el Refugiat, i recorda que "Jesús vol superar una religió exterior i rutinària"
@IgnasiMiranda 27/09/2020

El Papa ha demanat aquest diumenge la pau al Caucas. Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha fet una crida a les parts en conflicte "perquè avancin cap a la resolució dels problemes no pas mitjançant l'ús de la força i les armes, sinó amb el diàleg i la negociació". Ha invitat els presents a fer un moment de pregària en silenci, després de referir-se a "les inquietants notícies d'enfrontaments a la zona". El Sant Pare ha proposat als implicats concretament "que facin gestos de bona voluntat i fraternitat". Adreçant-se als fidels reunits a la Plaça Sant Pere sota una intensa pluja, el pontífex ha animat tothom a donar gràcies a Déu pel testimoni de Maria Lluïsa del Santíssim Sagrament, Maria Velotti, fundadora de la Congregació de les Germanes Franciscanes Adoratrius de la Santa Creu i beatificada aquest dissabte a Nàpols. Ha destacat el seu "exemple de contemplació del misteri del Calvari i incansable en l'exercici de la caritat".

D'altra banda, amb motiu del Dia Mundial de l'Emigrant i el Refugiat, celebrat aquest mateix diumenge, el bisbe de Roma ha saludat els refugiats i migrants presents a la plaça al voltant d'un monument erigit sota el títol "Àngels sense saber-ho", realitzat per Timothy Schmalz i beneït precisament pel Papa ara fa un any. Francesc ha dedicat el missatge de la jornada d'enguany als desplaçats interns, que es veuen obligats a fugir, com va passar també amb Jesús i la seva família. En un altre moment, el Sant Pare ha recordat el Dia Mundial del Turisme, un sector durament colpejat aquest any per la pandèmia. En aquesta jornada igualment celebrada l'últim diumenge de setembre, el pontífex ha dedicat paraules d'encoratjament a tots els qui estan implicats en aquesta activitat, especialment les petites empreses familiars i els joves, amb l'esperança que tothom pugui recuperar-se aviat de les dificultats actuals. Finalment, ha tingut un record especial per a les dones i els qui es dediquen a la lluita contra el càncer de mama.

"La fe en Déu demana renovar cada dia l'elecció d'el bé"

D'altra banda, en la reflexió sobre l'evangeli d'aquest diumenge XXVI durant l'any i per emmarcar l'Àngelus, Francesc ha recordat que Déu és pacient amb nosaltres i "espera ansiosament el nostre «sí» per acollir-nos novament entre els seus braços paterns i fer que quedem satisfets de la seva misericòrdia sense límits". En aquesta línia, ha afegit que, "amb la seva predicació sobre el Regne de Déu, Jesús s'oposa a una religiositat que no involucra la vida humana, que no interpel·la la consciència i la seva responsabilitat davant del bé i del mal". Finalment el Papa ha comentat que, amb aquest senzill exemple, "Jesús vol superar una religió entesa només com a pràctica exterior i rutinària, que no incideix en la vida i en les actituds de les persones".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET