Ràdio Estel
El Sant Pare ha presidit aquest dimecres una nova audiència general al Pati de Sant Damas del Vaticà
PAPA FRANCESC 
Nova carta apostòlica del Papa per acostar els creients a la Bíblia
El document 'Sacrae Scripturae affectus', signat el dia de Sant Jeroni, vol estimular un "dialeg personal amb la Paraula de Déu"
@IgnasiMiranda 30/09/2020

El Papa ha signat aquest dimecres la carta apostòlica Sacrae Scripturae affectus, que vol dir en llatí 'Afecte per la Sagrada Escriptura'. Amb aquest document, Francesc vol fomentar que els fidels tinguin més l'amor a la Bíblia. L'escrit es publica quan es compleixen 1.600 anys de la mort de Sant Jeroni, el primer traductor de la Bíblia, reconegut universalment perquè va convertir el seu missatge del llatí utilitzat només per una minoria erudita al llatí vulgar que es parlava al carrer ara fa setze segles (d'aquí ve el nom de 'La vulgata'). Durant l'audiència general i referint-se a Jeroni, el pontífex ha expressat el seu desig que "l'exemple d'aquest gran doctor i pare de l'Església, que va posar la Bíblia al centre de la seva vida, desperti en tothom un renovat amor per la Sagrada Escriptura i el desig de viure en diàleg personal amb la Paraula de Déu". El pontífex va instituir, ara fa uns mesos, el Diumenge de la Paraula de Déu, que l'Església celebra cada tercer diumenge del temps durant l'any i que aquest any va ser el 26 de gener passat.

En la reflexió de l'audiència general d'aquest dimecres, el Sant Pare ha recordat el camí recorregut durant les catequesis d'aquests mesos sobre la manera de guarir el món, que pateix "per un malestar que la pandèmia ha evidenciat i ha accentuat". Des del Pati de Sant Damas del Vaticà, el bisbe de Roma ha comentat que la dignitat i la solidaritat són "vies indispensables per promoure la dignitat humana i el bé comú", sempre des dels principis de la doctrina social de l'Església i sota el guiatge de la fe, l'esperança i la caritat. Igualment ha defensat que es faci aquest camí "optant pels pobres, replantejant l'ús dels béns i tenint cura de la casa comuna". Finalment el Papa ha animat tothom a contemplar i apreciar la bellesa de cada ésser humà i de totes les criatures, "que tenen alguna cosa per dir-nos sobre el Déu creador", perquè "cadascú de nosaltres és estimat i és necessari". Francesc ha conclòs que, així, "podrem contribuir a la nova sanació de les relacions amb els nostres dons i les nostres capacitats".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET