Ràdio Estel
El Sant Pare ha tornat a presidir una audiència general a l'Aula Pau VI del Vaticà
PAPA FRANCESC 
El Papa presenta Elies com un model per viure les preocupacions
En una nova audiència general sobre la pregària, Francesc diu que, com el profeta, podem "conèixer temptacions i sofriments i no fallar"
@IgnasiMiranda 07/10/2020

El Papa ha presentat aquest dimecres l'exemple d'Elies, home de fe cristal·lina, com un referent per a les preocupacions que tots compartim en temps de pandèmia. Ha estat durant una nova audiència general, a l'Aula Pau VI, on Francesc ha reprès les reflexions setmanals sobre la pregària després d'haver dedicat les últimes als camins per guarir la creació després d'aquesta crisi del coronavirus. Davant de nombroses persones que omplien el gran auditori, el Sant Pare ha explicat que el profeta Elies, un dels personatges més interessants de la Sagrada Escriptura, "va més enllà dels límits de la seva època", com es nota quan "s'entreveu la seva presència també en alguns episodis de l'Evangeli". De fet, ha recordat que Elies apareix al costat de Jesús i Moisès, en el moment de la Transfiguració, i que el mateix Senyor "es refereix a la seva figura per acreditar el testimoni de Joan Baptista".

L'audiència general ha començat amb la lectura d'un fragment del primer llibre dels Reis en el qual es relata que Déu no es trobava en el vent, ni en el terratrèmol, ni en el foc, sinó en una suau brisa, com ho va percebre Elies a l'entrada d'una cova. El pontífex ha destacat igualment que l'Escriptura ens presenta Elies "com un home de fe cristal·lina" i que, "durant tota la seva vida, va ser recte i incapaç d'acords mesquins". En la mateixa línia, ha aclarit que va ser el primer sotmès a dura prova, davant la qual es va mantenir fidel. En síntesi, el bisbe de Roma ha definit Elies com "l'exemple de totes les persones de fe que coneixen temptacions i sofriments, però no fallen davant l'ideal pel qual van néixer".

En un altre moment, el Papa ha recordat que, en la pregària sempre es produeixen uns moments d'entusiasme i altres de dolor, una realitat que es troba també en diferents escenes bíbliques, així com en el Nou Testament. Finalment Francesc ha demanat "la intercessió de la Mare de Déu del Roser", advocació que s'ha celebrat aquest dimecres 7 d'octubre, i ha animat els creients a resar el Rosari. Igualment ha expressat el seu desit que "el Senyor ens concedeixi créixer en el nostre camí de pregària, per viure en intimitat amb ell, i faci que la nostra vida, enmig d'aquest temps de pandèmia, sigui un servei amorós a tots els nostres germans i germanes, especialment als qui se senten abandonats i desprotegits".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET