Ràdio Estel
El Sant Pare diu que els laics i les dones han de tenir més pes, i torna a rebutjar el clericalisme
PAPA FRANCESC 
El Papa defensa més "presència rellevant femenina en l'Església"
En el vídeo amb la intenció de l'octubre, Francesc anima a "promoure la integració de les dones on es prenen les decisions importants"
@IgnasiMiranda 08/10/2020

El Papa dedica la seva intenció per a aquest mes d’octubre a la promoció de les dones i la seva presència en càrrecs de decisió dins l'Església. Ho diu en EL VÍDEO que s’ha fet públic, aquest dijous, sota el títol "Dones en instàncies de responsabilitat en l'Església". Coincidint també amb aquest mes dedicat a les missions, Francesc recorda que "els laics i les laiques són protagonistes de l'Església", alhora que fa una crida a "promoure la integració de les dones en els llocs on es prenen les decisions importants". En la mateixa línia, afegeix que "avui és especialment necessari ampliar els espais amb presència rellevant femenina en l'Església, laïcal evidentment, però subratllant la feminitat". Finalment, demana "no caure en els clericalismes, que anul·len la presència laïcal".

El Sant Pare continua oferint una veu integradora de tots i totes els qui formen l’Església i, alhora, renovadora. Definitivament, aposta no només per recordar el que és obvi, que la dona té la mateixa dignitat que l’home, sinó per concretar com s’ha d’aplicar aquesta igualtat en l’Església i en el món. Ampliar els espais de presència rellevant femenina a l'Església és fonamental per al Sant Pare, ja que elles "acostumen a quedar marginades". El jesuïta Frédéric Fornos, director Internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, ha comentat que, "des del 2013, s'ha fet molt i encara queda molt per fer". En aquesta línia, ha recordat una frase del mateix pontífex a l'exhortació Evangelii Gaudium (la joia de l'evangeli): "Les reivindicacions dels legítims drets de les dones, a partir de la ferma convicció que home i dona tenen la mateixa dignitat, plantegen a l'Església profundes preguntes que la desafien i que no es poden eludir superficialment" (EG, 104).


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET