Ràdio Estel
Ignasi Farreres havia participat sovint en els col·loquis de Ràdio Estel, tant al matí com a la tarda
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Ha mort Ignasi Farreres, gran humanista cristià de pau i diàleg
L'exconseller, els últims anys president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, va defensar un món laboral més just i integrador
@IgnasiMiranda 12/10/2020

Ignasi Farreres ha mort aquest diumene als 81 anys d'edat, després d'una llarga malaltia. Aquest economista, humanista cristià i expert en dret laboral va ser conseller de Treball de la Generalitat, entre els anys 1988 i 1999, i dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya. A més, va ser els últims anys president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES), entitat que impulsa l'estudi, la reflexió i la incidència pública a favor d'un sistema econòmic basat en valors cristians i en la justícia social. Aquest col·lectiu, a més, col·laborava amb Ràdio Estel des de fa més d'una dècada, principalment a través del programa Plusvàlua, ara anomenat Economia amb valors. L'exconseller, a més, participava sovint en col·loquis tant al matí, en l'antic programa El primer cafè, com a la tarda, en l'actual espai El Mirador de l'actualitat. Fonts de la nova formació política hereva dels democristians catalans, Units per Avancar, han comunicat la pèrdua de Farreres aquest matiex dilluns al matí.  La vetlla tindrà lloc a partir d'aquest dilluns al migdia al tanatori de les Corts de Barcelona, on se celebraran les exèquies aquest dimecres, 14 d'octubre, a les 11:00 hores.

Ignasi Farreres, nascut a la Pobla de Segur el dia 1 d'agost de 1939, va destacar per la seva personalitat dialogant, tant en la seva feina del sector econòmic com en la seva gestió de conseller. Sempre va impulsar taules i fòrums de conversa amb sindicats, patronals i representants del món laboral. Després de deixar el càrrec de govern, Farreres va estar imputat pel cas Treball sobre presumpte finançament irregular d'Unió, però va ser absolt. En la seva dimensió més personal, l'exconseller va destacar per la pau, la serenor, la mansuetud i la capacitat d'escoltar que mostrava en el tracte amb tothom. Els qui el van tractar més valoren sobretot la seva amistat i la seva generositat exemplars. Fins i tot és significatiu el somriure, que podríem qualificar de selectiu en moments concrets, un autèntic reflex de la llum i l'esperança que la nostra societat viu ara enmig dels problemes i les foscors.

Entre les nombroses reaccions, el secretari general d'Units per Avancar, el també exconseller Ramon Espadaler, ha expressat la seva tristesa per la mort de Farreres. L'ha definit com "un humanista d'arrel cristiana, compromès amb les persones i el país a través d'Unió Democràtica de Catalunya i del govern". La plataforma Portes Obertes del Catalanisme, a la qual també va pertànyer, ha destacat que va treballar sempre, des de la seva opció contrària a la independència, "a favor de l'entesa, el diàleg i la reconciliació a Catalunya" a través de la junta d'aquesta entitat.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET