Ràdio Estel
El nou prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants presidirà la beatificació de Joan Roig el 7 de novembre
PAPA FRANCESC 
Marcello Semeraro, nou prefecte de les Causes dels Sants
El Papa nomena el fins ara bisbe d'Albano per substituir Angelo Becciu i designa l'africà Ambongo Besungu per al Consell de Cardenals
@IgnasiMiranda 15/10/2020

El Papa ha nomenat aquest dijous Marcello Semeraro, fins ara bisbe d'Albano, nou prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants. Substitueix el cardenal Giovanni Angelo Becciu, que va renunciar al càrrec el 24 de setembre passat. Semeraro, que complirà 73 anys al desembre, va néixer a Monteroni di Lecce, a Puglia (Itàlia). Ordenat sacerdot el 1971, va ser nomenat per Sant Joan Pau II bisbe d'Oria el 1998. Va ser traslladat a l'Església d'Albano l'1 d'octubre de 2004. Actualment és administrador apostòlic del Monestir Exàrquic de Santa Maria de Grottaferrata i delegat pontifici de l'Orde Basilià d'Itàlia.

Des de 2013, Marcello Semeraro era el secretari del Consell de Cardenals per ajudar el Sant Pare en el govern de l'Església universal. És membre de la Congregació per a les Causes dels Sants i del Dicasteri per a la Comunicació, així com consultor de la Congregació per a les Esglésies Orientals. Com a conseqüència d'aquest nomenament, el pontífex ha designat Ambongo Besungu, arquebisbe de Kinshasa (República Democràtica de Congo) nou membre d'aquest Consell de Cardenals i ha nomenat Marco Mellino nou secretari d'aquest grup de sis purpurats, en substitució de Marcello Semeraro. Àfrica torna a estar representada, després d'aquest nou moviment, en el Consell de Cardenals, que precisament ha tingut una reunió telemàtica aquesta setmana.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET